Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost surprins într-o pădure, aceasta după ce printr-o decizie a instanței îi fusese interzis să fie prezent în orice pădure din județ

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost surprins într-o pădure, aceasta după ce printr-o decizie a instanței îi fusese interzis să fie prezent în orice pădure din județ

 

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost surprins într-o pădure, aceasta după ce printr-o decizie a instanței îi fusese interzis să fie prezent în orice pădure din județ.
Fapta s-a petrecut în urmă cu patru ani iar inculpatul a fost condamnat în urmă cu câteva zile, de Judecătoria Turda. Mai exact, în 27 martie 2020 în termenul de supraveghere a liberării condiţionate din pedeapsa de 5 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare dispusă printr-o sentinţă penală din 2015 inculpatul s-a deplasat pe păşunea împădurită din locul numit popular ”Calicele” de pe raza unei comune din Cluj, încălcând astfel interdicţia de a se afla în orice pădure de pe raza judeţului Cluj, interdicţie dispusă ca pedeapsă accesorie şi complementară prin aceeaşi hotărâre.
Acesta a fost condamant în 2015 la 5 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de ultraj, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Prin aceeaşi hotărâre, faţă de inculpat s-a dispus ca pedeapsă accesorie şi pedeapsă complementară pe o perioadă de 3 ani, interzicerea dreptului de a se afla în anumite locuri, constând în interzicerea dreptului de a se afla în orice pădure de pe raza judeţului Cluj. Inculpatul a executat o parte din pedeapsă în regim de detenţie, liberându-se condiţionat în 28 decembrie 2018 cu un rest de pedeapsă de 656 de zile, pedeapsa  fiind considerată executată în 24 octombrie 2020.
Cu câteva luni înainte ca pedeapsa să fie considerată executată însă, în 27 martie 2020 în jurul orei 19, polițiștii l-au depistat pe inculpat pe păşunea împădurită din locul numit popular ”Calicele”, împreună cu tatăl său și cu o a treia persoană, cu căruțe încărcate cu material lemnos fără documente de provenienţă. Au fost amendați pentru lipsa documentelor de provenienţă a materialului lemnos, pentru expirarea actelor de identitate sau pentru nerespectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgenţă.
Inculpatul şi însoţitorii lui au luat la cunoştinţă de conţinutul proceselor verbale şi le-a semnat, confirmând prezenţa lor în locaţia respectivă.
Inculpatul a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru nerespectarea sancţiunilor penale. Pentru că infracțiunea a fost săvârșită  în termenul de supraveghere a liberării condiţionate, din care a rămas de executat un rest de 656 de zile închisoare, instanța  a revocat beneficiul liberării condiţionate și a dispus executarea restului de pedeapsă de 656 zile, plus cele șase luni, în regim de detenție.

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!