Viceprimarul Dan Tarcea despre Pădurea Clujenilor: Nu discutăm de un parc, de o zonă amenajată precum un parc/Este un teren pe care nu se putea face nimic/Fondurile europene s-au acordat pentru astfel de reconversii/Înainte nu puteai merge cu piciorul în zonă

Viceprimarul Dan Tarcea despre Pădurea Clujenilor: Nu discutăm de un parc, de o zonă amenajată precum un parc/Este un teren pe care nu se putea face nimic/Fondurile europene s-au acordat pentru astfel de reconversii/Înainte nu puteai merge cu piciorul în zonă

 

Toți copacii uscați din parcul Pădurea Clujenilor vor fi înlocuiți la toamnă de către constructor și firma care i-a plantat, pe cheltuiala acestora, a ținut să arate viceprimarul Dan Tarcea, invitat fiind la Napoca Live. Oficialul Pirmărieii a mai spus, după reproșurile aduse de clujeni potrivit cărora administrația locală a cheltuit 5 milioane de euro pentru amenajarea unui loc plin de bălării, cu poduri care duc nicăieri și cu o belvedere spre zona industrială a Clujului, lucrările nu sunt recepționate, sunt în procedură de obvervației și că „Cu multă muncă vom reuși să facem acest teren să fie funcțional”. De cealaltă parte, firma care întreține spațiile verzi din oraș, Eco Garden Construct, prin directorul Mircea Crăciun, a spus că, fiind o un teren dificil (lutos-argilos) crează probleme de adaptare a vegetației înalte dar și că buruienile văzute de clujeni aici sunt, de fapt, mult puiet forestier care nu se poate tăia.

“În primul rând acest proiect se numește Pădurea Clujenilor. Nu discutăm de un parc, nu discutăm de o zonă amenajată precum un parc. Sau Parcul Mare sau alt parc din oraș.  Există o doză de sălbăticie. Acolo din păcate este un teren extrem de rău. Este un teren pe care nu se poate face nimic. Este un teren argilos. Noi am făcut această investiție acolo din fonduri europene, pentru că fondurile europene au fost destinate pentru un asemenea obiectiv. Chiar dacă voiam să facem altceva, Nu puteam face. Acest teren se încadrează în zona terenurilor degradate. Acolo recepția nu este gata. Nu am făcut recepția finală. Am identificat și noi că sunt câțiva arbori care nu sunt prinși. Destul de mulți după o primă evaluare. Există și o garanție pe care trebuie să o dea constructorul. La toamnă vor fi schimbați toți arborii pe banii celor care au câștigat licitația și au plantat arbori acolo. Nu se vor planta din banii clujenilor. Cu multă muncă vom reuși să facem acest teren să fie funcțional. Am încercat să transformăm un teren degradat într-o zonă de care clujenii se pot bucura. Sunt și locuri de joacă și alei, unele pavate, altele pietruite, poduri și podețe să asigure traversarea dintr-o zonă în altă. Înainte nu puteai merge cu piciorul pe aici. Sunt în procedură de observație lucrările”, a răspuns viceprimarul Dan Tarcea reproșurilor venite de la clujeni privind parcul Pădurea Clujenilor.

Clujenii au sesizat pe rețelele de socializare faptul că Pădurea Clujenilor e un mare fisco în teren și că Primăria a cheltuit 5 milioane de euro (majoritar fonduri europene) ca să amenajeze un parc plin de buruieni, cu vedere la zona industrială a orașului. DETALII: Parcul buruienilor din Cluj, amenajat cu 5 milioane euro de Primărie la marginea orașului, pe 21 de hectare. Glume amare despre Pădurea Clujenilor: „A furat, dar s-a și făcut că face ceva!”/”Ai de capul meu!”/”Luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni”

„În primul rând, așa cum a precizat și Primăria Cluj-Napoca, lucrarea este nerecepționată din diferite motive, unele tehnice date de contextul realizării investiției în respectiva zonă. Vorbim despre o suprafață dificilă din punct de vedere al solului, de tip lutos-argilos, pe care s-au facut investiții substanțiale pentru a se putea realiza această lucrare, atât din punct de vedere al adaptabilității plantelor, cât și al stabilității solului. Municipalitatea a fost foarte tenace și ambițioasă să facă un asemenea proiect, practic a făcut o reconversie la o zonă imposibilă. Au fost investiții la care beneficiarul a fost atent întotdeauna, nesuportând întotdeauna solicitările prin execuție, tocmai pentru a proteja banul public și acum avem un parc pe o astfel de suprafață, ce necesită mentenanță în continuare. Cu toții ne dorim o lucrare frumoasă, dar trebuie să ținem cont de aceste puncte – adaptabilitatea pentru plantele mari mari, în suprafața netunsă e mult puiet forestier – deci nu se poate tăia – tocmai pentru că investiția are o componentă silvică în ea. De menționat este faptul că, respectiva zonă nu putea fi folosită mai bine decât așa, nici la construcții, fundații. În plus, fostele platforme industriale se tranformă în zone rezidențiale și e foarte bine că există această oază de verdeață acolo”, a vorbit despre parc și Mircea Crăciun, directorul Eco Garden Construct, citat de zcj.ro.

Eco Garden Construct a fost firma care a furnizat și planta copaci în proiectul de amenajare a parcului dar și cea care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca, pentru Primărie.

sursă foto: Narcis Tarcea/Facebook

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!