Inca un oras mare intra in scenariul rosu

Dupa mai multe orase mari printre care Piatra-Neamt, Brasov, Bucuresti , inca un oras mare intra in scenariul rosu.

Timisoara intra in scenariul rosu

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 5.028 de cazuri noi de COVID-19 in Romania, numarul total de la inceputul pandemiei ridicandu-se la 201.032. Dupa mai multe orase mari printre care Piatra-Neamt, Brasov, Bucuresti , inca un oras mare intra in scenariul rosu.

Timisoara intra in scenariul rosu

In judetul Timis astazi s-au inregistrat 333 de cazuri noi de infectari cu coronavirus iar autoritatile locale au luat noi masuri pentru limitarea raspandirii noului coronavirus. A fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis, la sediul Prefecturii, la orele 14.00. Vor fi impuse noi restrictii, vreme de 14 zile. Autoritatile analizeaza trecerea tuturor scolilor in scenariul rosu si inchiderea restaurantelor, cafenelelor si cinematografelor pentru doua saptamani. Portul mastii devine obligatoriu in spatiile publice deschise si inchise.

Conform autoritatilor, incidenta cazurilor de COVID a ajuns vineri la 3,39 de cazuri la mia de locuitori in oras. La nivelul judetului, rata era vineri la amiaza de 2,59 la mie relateaza „Opinia Timisoarei”.

Numărul focarelor active de coronavirus în judeţ a rămas la 13.

Joi au fost internaţi primii pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 în Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timişoara. La aceasta clinica sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen. Acesti pacienti vor fi evaluaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” Timişoara. Pacientii vor fi transferaţi dupa evaluare la acest spital suport.

Coordonatorul unităţii, dr. Ovidiu Roşca, medic specialist de boli infecţioase, a precizat că unitatea are linie de gardă permanentă. Acesta va funcţiona ca secţie externă a Spitalului “Victor Babeş” Timişoara.

“Este o gură nesperată de oxigen, care ne ajută încă două – trei săptămâni, dacă oamenii încep să respecte regulile de distanţare, de purtat masca şi de igienă sanitară. Facem un apel, în continuare, la responsabilitatea oamenilor, pentru că fiecare luptă se duce cu noi înşine. Trebuie să fie alături de noi şi să ne ajute să depăşim acest moment dificil”, a transmis pentru PROTV, managerul spitalului “Victor Babeş”, Cristian Oancea.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!