Informații false vehiculate pe platformele de socializare atribuite primului ministru a Romaniei

In urma publicarii in sursele media si pe retelele de socializare a unor informatii false atribuite premierului Romaniei, dl Ludovic Orban, acesta a facut astazi unele precizari pentru presa. Biroul de presa al premierului a facut urmatoarele precizari:

Premierul Ludovic Orban NU a făcut declarații cu privire la legiferarea restrângerii unor drepturi și libertăți sociale și nici referitoare la necesitatea păstrării distanțării sociale până în anul 2022. Aceste declarații sunt atribuite în mod fals prim-ministrului.
Tot fară bază reală sunt și așa zisele referiri la segmentarea populației pe intervale de vârstă sau izolarea, până la apariția vaccinului, a persoanelor în vârstă și a celor care suferă de boli cronice. Premierul Orban nu a făcut declarații în acest sens și nici nu a luat în calcul asemenea decizii.
De asemenea, primul-ministru NU a menționat vreodată posibilitatea emiterii de certificate anuale pentru cetățeni, nici reguli privind vacanțele sau desfășurarea competițiilor sportive și nu a vorbim despre necesitatea modificărilor constituționale pentru a modifica normele legale referitoare la viața socială.
Subliniem faptul că toate aceste declarații au fost atribuite în mod fals prim-ministrului. Precizăm, de asemenea, că nu a existat și nu există nici o discuție la nivelul Guvernului cu privire la posibilitatea luării unor asemenea măsuri, în contradicție cu convingerile prim-ministrului privind respectarea și promovarea drepturilor și libertăților cetățenești.
Guvernul, ministerele și toate instituțiile publice cu responsabilități în limitarea efectelor epidemiei de COVID-19 lucrează constant și comunică în mod transparent toate deciziile luate pentru combaterea răspândirii virusului și protejarea sănătății cetățenilor.
Considerăm că publicarea unor fake-news-uri de acest gen este regretabilă atât din punct de vedere al deontologiei profesionale, cât și din perspectiva dezinformării populației și instigării la nerespectarea normelor de protecție sanitară.
Precizăm că anterior publicării acestor informații, nici un reprezentant al redacțiilor sau conturilor de socializare nu a solicitat Biroului de presă al Guvernului un punct de vedere cu privire la informațiile publicate.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!