Angajatii din sistemul sanitar au incasat stimulentul de risc pe luna Mai

Ministerul sanatatii a alocat de la bugetul de stat fonduri de aproximativ 35 de milioane de lei. Aceste fonduri sunt destinate platii stimulentului de risc acordat angajatilor din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, IML, asistenți comunitari, dar și rezidenți implicați direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19.

Astfel, 13 969 persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii Mai, venitul acestora suplimentandu-se cu 2.500 lei brut, conform prevederilor OUG 43/2020. Sumele respective vor fi recuperate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemenea si CNAS a alocat un buget de aproximativ 81.5 milioane de lei, destinat angajatilor din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar care se au contract direct cu casele de asigurări de sănătate. Astfel, 32 596 persoanea u beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii Mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Si aceste sume vor fi recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Listele cu personalul care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managerii unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!