Misiune medicală de sprijin în Republica Moldova

Astăzi, 30 aprilie 2020, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași a fost locul de întâlnire a echipei medicale, formată din medici și asistenți medicali, care va efectua o misiune de sprijin în Republica Moldova, cu oficialii sosiți pentru a saluta acest demers voluntar al acestora, plin de curaj, devotament și atenție îndreptată către sănătatea cetățenilor.

42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății, timp de 15 zile vor desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, moment celebrat în data de 27 aprilie ca urmare a împlinirii a 10 ani de la semnarea acestuia.

Secretarul de Stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat a urat succes echipei medicale plecate în misiune, a mulțumit medicilor, asistenților și ofițerilor de legătură din cadrul IGSU pentru curaj, implicare și devotamentul arătat medicilor și pacienților din Republica Moldova.

În cadrul acestei întâlniri au participat premierul României, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!