Reguli de carantinare in cazuri deosebite

Reguli de carantinare in cazuri deosebite

Pe adresa de mail a redactiei ([email protected]) am primit intrebari legate de reguli de carantinare in cazuri deosebite. La randul nostru am trimis intrebarile cititorilor catre autoritatile si institutiile abilitate (DSU, Ministerul Sanatatii, etc). Intrebarile la care nu am gasit raspuns clar si la care am primit raspuns momentan doar din partea ministerului Sanatatii sunt:

  • 1. Familie 2 adulti si doi copii din care unul este bebelus. Bebelusul confirmat, parintii si fratele/sora nu.
  •  2. Familie 2 adulti si doi copii din care unul este bebelus. Adultii confirmati, copiii nu.
  •  3. Familie 2 adulti si doi copii din care unul este bebelus. Toti sunt confirmati.
  • In toate cele 3 cazuri copiii sunt minori, nu exista rude unde sa se duca minorii, iar familia are gospodarie cu animale de intretinut si nu exista persoane care sa poata avea grija de acestea in lipsa familiei.

Raspunsul Ministerului Sanatatii :

În conformitate cu prevederile Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic în vigoare de la 21 iulie 2020 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 634 din 18 iulie 2020, la art.5, alin.(1), (2) și (3) se menționează:

„Art. 5. – (1) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot pune la dispoziție spații special desemnate sau locații alternative atașate unităților sanitare pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare, după caz.

 (2) Autoritățile administrației publice centrale și locale care nu dețin în proprietate sau în administrare spațiile menționate la alin. (1) pot încheia contracte de închiriere a unor imobile cu această destinație.

(3) Carantina în spații special desemnate de către autoritățile competente se realizează în următoarele situații:

a) în situația în care persoanele pentru care se instituie măsura de carantină declară pe propria răspundere că nu își pot asigura condițiile de separare fizică la domiciliu sau la locația declarată de acestea;

b) în situația nerespectării măsurii de carantină la domiciliu sau la locația declarată, pe durata acesteia, deși a consimțit-o la data instituirii. „

                Astfel, măsurile instituite de către autoritățile administrației locale în cazul în care parinții sau copiii sunt confirmați pozitiv sau toți din familie sunt confirmați pozitiv, sunt cele menționate mai sus.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!