Vizita oficialitatilor la spitalul temporar destinat pacientilor COVID-19 non-critici

În contextul epidemiei de Coronavirus din România, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Deparamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat, începând cu data de 2 aprilie a .c., organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.

Astăzi, 24 aprilie 2020 s-a efectuat o vizită la spitalul temporar de izolare și tratament pentru persoanele confirmate cu noul tip de Coronavirus, situat în zona Mogoșoaia din Capitală, de către președintele României, domnul Klaus Iohannis, premierul României, domnul Ludovic Orban, ministrul afacerilor interne, domnul Ion-Marcel Vela, ministrul sănătății, domnul Nelu Tătaru, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul dr. Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Dan-Paul Iamandi alături de prim adjunctul acestuia, colonel Cristian Radu. În cadrul întâlnirii au fost prezenți și reprezentanții părților semnatare, directorul general Auchan Retail România, domnul Ionuț Ardeleanu și directorul general Leroy Merlin, domnul Frederic Lamy.

Dat fiind contextul privind finalizarea echipării spitalului, înalții oficiali au putut observa unitatea spitalicească care va funcționa ca o secție medicală extinsă a spitalului de boli infecțioase Matei Bals, care are o capacitate de 354 de paturi, iar urgențele medicale vor fi asigurate, în regim de 24 de ore, cu personal medical din cadrul institutului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va asigura funcționalitatea administrativă a unitatii, prin plata utilităților, deservirea spațiilor si a fluxurilor pacienților, iar echipajele de salvatori vor desfășura misiuni specifice de asigurare a transportului pacienților, decontaminarii spațiilor și apararii împotriva incendiilor.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
0Shares
error: Continut protejat !!