Africa de Sud nu va participa la Rugby Championship

Springboks Rugby Championship

Africa de Sud, campioana care a cucerit titlul in Japonia in 2019, a anuntat Vineri ca nu va participa la Rugby Champinoship. Rugby Championship, in contextul pandemiei de coronavirus, a fost organizat anul acesta exclusiv in Australia în perioada 7 noiembrie – 12 decembrie. Aceasta competitie este un campionat al naţionalelor din Emisfera de Sud si reuneşte în mod tradiţional Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi Argentina.

Springboks, care nu au mai jucat de la titlul cucerit în Japonia în 2019, au explicat alegerea prin restricţiile impuse de guverne pentru călătorii, sănătatea jucătorilor şi alte probleme de siguranţă, transmite AFP.

Rugby Championship, a dat un răgaz de 48 de ore naţionalei sud-africane pentru a se decide dacă îşi va apăra sau nu titlul.

Este cu adevărat dezamăgitor pentru suporterii şi partenerii comerciali, dar consecinţele pandemiei fac imposibilă trimiterea unei echipe fără a pune sub semnul întrebării sănătatea jucătorilor, dincolo de dificultăţile logistice”, a explicat conducătorul rugby-ului suf-african, Jurie Roux.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe site-ul Angentiei Romane de Presa

Scurt istoric Springbok

Conform Wikipedia, Echipa națională de rugby a Africii de Sud, supranumită Springboks (în mod colocvial Boks sau Bokke), reprezintă Africa de Sud în meciurile internaționale de rugby, Africa de Sud fiind una dintre națiunile majore din rugby-ul internațional. Echipa națională a țării este administrată de Uniunea Sud-Africană de Rugby (South African Rugby Union). Springboks joacă în tricouri verzi și aurii cu pantaloni scurți albi, iar emblema lor este antilopul autohton springbok. Echipa reprezintă Africa de Sud în meciuri internaționale de rugby în XV (rugby union) din 30 iulie 1891, când au jucat primul lor meci împotriva unei echipe din Insulele Britanice care se aflau în turneu. Africa de Sud a obținut de trei ori titlul de campion la Cupa Mondială de Rugby, câștigând ediția din 1995, cea din 2007 și cea din 2019. Din 2 noiembrie 2019, Springboks este pe primul loc în clasamentul mondial World Rugby.

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
1Shares
error: Continut protejat !!