Caracterizarea făcută Bucureștiului în presa elvețiană. Cum a fost numită capitala României

Caracterizarea făcută Bucureștiului în presa elvețiană. Cum a fost numită capitala României

 

Presa elvețiană a prefațat partida care va decide câștigătoare grupei I din preliminariile Euro 2024. Bucureștiului i-a fost atribuită o denumire specială

Cum au caracterizat elvețienii Bucureștiul înaintea meciului cu România

România înfruntă Elveția în această seară, cu începere de la ora 21:45, în ultima etapă a preliminariilor Euro 2024. Calificarea nu mai poate fi pusă în pericol, dar un rezultat pozitiv ar asigura prima poziție în grupă și prezența în cea de-a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți.

Jurnaliștii din „Țara Cantoanelor” au emoții înaintea fluierului de start. Drept dovadă, maniera în care au prefațat partida de pe Arena Națională. Cei de la CDT și-au amintit de un alt meci direct, disputat cu mai bine de trei decenii în urmă și soldat cu demiterea selecționerului.

Bucureștiul a fost catalogat drept „terminus de antrenori”, cu referire la faptul că Murat Yakin ar putea avea aceeași soartă. Acesta este aprig contestat pe fondul parcursului neașteptat de slab din actuala campanie de calificare.

Pe de altă parte, capitala României este în strânsă legătură cu cea mai mare performanță a elvețienilor într-un turneu final. La Euro 2020 reușea să ajungă până în faza sferturilor.

„În București, acum doi ani scriam istorie. Astăzi riscăm să fim în urna a patra în decembrie. Bucureștiul este cea mai înaltă culme pe care a urcat fotbalul elvețian în istoria recentă.

Acum poate fi și cea mai joasă. Sentimentul este, totuși, că discuția principală ar trebui să fie alta decât urna în care vom fi. Da, e vorba de viitorul selecționerului Murat Yakin. Și, totodată, de viitorul Elveției.

București, terminus de antrenori încă din 1991. O curiozitate: ultima dată când am jucat pe tărâm românesc într-o campanie europeană, totul s-a sfârșit cu o despărțire. Uli Stielike a decis să renunțe la post.

Era 1991 și, spre deosebire de prezent, Elveția rata Campionatul European din Suedia, organizat anul următor. Mai exact, acum 32 de ani, pe 13 noiembrie, ‘Crucea Roșie’ pierdea cu 0-1 în fața lui Hagi și a colegilor lui și îi oferea Scoției primul loc în grupă”, a scris publicația mai sus amintită în articolul dedicat meciului din această seară.

Edi Iordănescu vrea ca România să câștige grupa și să rămână neînvinsă

Edi Iordănescu le-a pus gând rău elvețienilor înaintea fluierului de start. Mesajul transmis tricolorilor a fost clar: nu concepe să nu obțină un rezultat pozitiv pentru cei 50.000 de suporteri așteptați pe Arena Națională.

„Este un grup care a învăţat că niciodată să nu renunţe la luptă şi mâine seară trebuie să fie din nou în picioare şi să fie pregătit să lupte. Am câştigat un statut, acum suntem echipă calificată la European şi asta ne obligă, provocarea este maximă.

Provocarea pentru noi este foarte mare să ne prezentăm cât mai bine. Întâlnim jucători de la cel mai mare nivel, care joacă la cluburi de top, campioni cu cluburile lor. Mai mare este riscul să ne mulţumim cu ceea ce am realizat până acum şi până la urmă e normal să fim fericiţi, să ne entuziasmăm pentru că ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat selecționerul.

Articolul Caracterizarea făcută Bucureștiului în presa elvețiană. Cum a fost numită capitala României apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!