Căte puncte riscă să mai piardă Everton după ce a fost deja sancționată cu 10

Căte puncte riscă să mai piardă Everton după ce a fost deja sancționată cu 10

 

Everton a primit o penalizare vineri din partea reprezentanților Premier League, cel mai puternic campionat al lumii.

Echipa antrenată de Sean Dyche a fost sancționată cu 10 puncte, deoarece nu a respectat regulamentul de profitabilitate și sustenabilitate (PSR) impus de campionatul britanic.

Chiar și asa, Everton riscă să fie depunctată cu încă nouă puncte. Burnley, Leicester și Leeds au dat în judecată clubul și cer, împreună, daune de peste 300 de milioane de euro, potrivit The Sun. Cele trei cluburi s-au aflat în lupta pentru evitarea retrogradării cu Everton în ultimele sezoane.

Sursa citată menționează că oficialii clubului nu vor putea să achite o asemenea sumă, astfel că Everton l ar urma să fie din nou depunctată. Dacă va primi pedeapsa, Everton ar ajunge la -5 puncte în campionat.

Everton se afla pe locul 14 în Premier League, înaintea primei depunctări. Acum, „Caramelele” sunt pe penultimul loc, cu doar patru puncte, și se vor lupta pentru evitarea retrogradării.

Vineri a fost emis și un comunicat oficial în acest sens de către Premier League, pe site-ul propriu.

„O comisie independentă a impus o deducere imediată de 10 puncte pentru Everton, ca urmare a încălcării regulilor de profitabilitate și sustenabilitate din Premier League. Premier League a formulat o plângere împotriva clubului și a înaintat cazul unei comisii independente, la începutul anului.

De-a lungul anchetei, clubul a recunoscut că a încălcat regulamentul la finalul sezonului 2021/2022, dar amploarea încălcării este în curs de a fi determinată.

În urma unei audieri care a durat cinci zile, comisia a stabilit că calculul PSR al celor de la Everton pentru perioada de mai sus a dus la o pierdere de 124,5 milioane de lire sterline, ceea ce depășește pragul permis (105 milioane).

Comisia a concluzionat că ar trebui impusă o sancțiune sportivă sub forma unei deduceri de 10 puncte, iar aceasta are efect imediat”, au transmis cei de la Premier League.

Articolul Căte puncte riscă să mai piardă Everton după ce a fost deja sancționată cu 10 apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!