Ce salariu are un polițist de la Brigada Rutieră în 2023: „Sume deloc motivante”! Anunțul făcut de Sindicatul Național al Polițiștilor

Ce salariu are un polițist de la Brigada Rutieră în 2023: „Sume deloc motivante”! Anunțul făcut de Sindicatul Național al Polițiștilor

 

Mulți dintre tinerii din România se îndreaptă către o carieră în Poliția Română, sperând la venituri decente. Dar ce salarii sunt în acest domeniu? Răspunsul la această întrebare ni-l oferă Sindicatul Național al Polițiștilor. Iată ce salariu are un polițist de la Brigada Rutieră în 2023.

Câți bani încasează un polițist de la Brigada Rutieră în 2023

În fiecare an, mii de tineri din România își îndreaptă atenția către o carieră în Poliție, în speranța că vor avea un venit sigur și un trai cât se poate de decent. De curând, SNPPC a dezvăluit ce salarii au angajații din acest sector, în 2023. Indiferent că lucrează la Rutieră sau la o secție de Poliție, debutanții au cam aceleași venituri.

Conform sursei citate, după câțiva ani de studii și antrenamente la Academia de Poliție, un agent debutant câștigă puțin peste salariul minim pe economie. Pe de altă parte, șefii din Poliția Română pot ajunge să încaseze un salariu lunar de peste 20.000 de lei.

”Pe lângă salariul de încadrare 2.200 de lei, tinerii polițiști repartizați în alte localități decât în cele de domiciliu mai beneficiază și de 400 de lei pentru chirie. Sume deloc motivante pentru noua generație de polițiști”, transmite Sindicatul Național al Polițiștilor.

Deficit de angajați în Poliția Română

Sindicaliștii din Poliție atrag atenția că aceste sume nu pot acoperi nevoile reale ale unui polițist. Prin urmare, mulți tineri renunță la acest job chiar din primul an. Totodată, SNPPC transmite că în Poliția Română există un deficit de aproape 50.000 de angajați.

”Deficitul real din Poliția Română se apropie de 50.000 angajați în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Locurile de la școlile postliceale au fost ocupate doar pe jumătate. Mai mult, o parte din tinerii absolvenți își dau demisia după primul an de la angajare. Dacă tot se vrea desființarea unor instituții, poate ar trebui și la Poliție să stingem lumina și să închidem”, mai spun sindicaliștii, potrivit ProMotor.

Cât încasează un ofițer cu funcție de conducere

Totuși, există și polițiști care încasează venituri destul de consistente. Cei care care ocupă funcții de conducere pot încasa venituri lunare mult mai mari decât salariul mediu din România. De exemplu, ofițerii cu funcții de comandă pot ajunge să câștige un salariu net de peste 24.000 de lei.

Cu toate acestea, foarte mult contează departamentul în care aceștia își desfășoară activitatea sau pe care îl conduc. Există însă și ofițeri cu funcții de conducere car nu au salarii mai mari de 5.200 de lei. Potrivit sursei citate, ofițerii fără funcții de comandă câștigă între 2.400 de lei și puțin peste 10.000 de lei.

Articolul Ce salariu are un polițist de la Brigada Rutieră în 2023: „Sume deloc motivante”! Anunțul făcut de Sindicatul Național al Polițiștilor apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!