Chiar și jurnaliștii francezi îl arată cu degetul Patrick Mouratoglou în cazul Simona Halep. „Ultimele declarații îți dau fiori pe spira șinării”. Ce îi reproșează antrenorului

Chiar și jurnaliștii francezi îl arată cu degetul Patrick Mouratoglou în cazul Simona Halep. „Ultimele declarații îți dau fiori pe spira șinării”. Ce îi reproșează antrenorului

 

Simona Halep se pregătește de apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar în ultimul interviu l-a „săpunit serios” pe Patrick Mouratoglou și i-a reproșat că nu a recunoscut mai rapid că angajații de la academia lui au fost cei care i-au recomandat un produs, care s-a dovedit contaminat, de la o companie mică din Canada. Nici jurnaliștii francezi nu mai sunt de partea antrenorului, iar We Love Tennis scrie despre cât de mult a greșit acesta. Îl acuză chiar că a fost laș.

Jurnaliștii francezi, uimiți de atitudinea lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj și va încerca să-și salveze cariera și onoarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, procesul fiind programat la începutul lunii februarie. Jucătoarea a acordat un interviu în care a susținut în continuare ideea că nu s-a dopat și că este vorba de o problemă la un supliment nutritiv, contaminat accidental cu Roxadustat în timpul procesului de producție.

Nu a uitat să-l înțepe pe Patrick Mouratoglou. A spus că apreciază că antrenorul a recunoscut că oamenii de la academia lui au fost cei care au recomandat și achiziționat suplimentul contaminat, dar nu a înțeles de ce a făcut această declarație după procesul de la Sport Resolutions, adică după ce a fost suspendată până în octombrie 2026.

Patrick Mouratoglou a fost de multe ori acuzat de fanii Simonei Halep, iar acum este arătat cu degetul chiar de jurnaliștii din țara lui. Ziariștii de la We Love Tennis spun că el este principalul vinovat și îl acuză de lașitate.

„Ultimele declarații ale Simonei Halep chiar îți dau fiori pe șira spinării. Ceea ce ne surprinde cel mai mult, până la urmă, este atitudinea echipei Mouratoglou. Dacă atunci când a izbucnit scandalul a luat atitudine imediată, cu dorința de a demonstra că jucătoarea este nevinovată, cu cât trecea timpul cu atât părea că acest sprijin era mai puțin important”, au scris cei de la We Love Tennis.

„Totul este clar acum”

Jurnalișii francezi spun că Patrick Mouratoglou și oamenii din echipă au tratat totul cu superficialitate, chiar și după ce au apărut acuzațiile de dopaj. Au remarcat că jucătoarea a precizat că nici măcar nu mai ține legătura cu antrenorul pe care îl lăuda atât de mult.

„Ne amintim cum un membru al echipei academiei antrenorului francez ne explica cum totul urma să revină la normal printr-un interviu pe care jucătoarea îl va acorda la CNN… Un an mai târziu, Simona este singură. Se va lupta pentru a putea să-și continue cariera, deși pare din ce în ce mai clar că nu este responsabilă pentru nimic. La întrebarea privind ultimul ei contact cu Patrick Mouratoglou, Simona a avut câteva cuvinte care sintetizează sentimentul general: «Acum câteva luni». Totul este clar acum”, a scris We Love Tennis.

Citește și: „Să predea trofeele câștigate pe drogangeală!”. Șeful unei instituții din România o atacă pe Simona Halep

Cronologia cazului de dopaj al Simonei Halep

29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

Articolul Chiar și jurnaliștii francezi îl arată cu degetul Patrick Mouratoglou în cazul Simona Halep. „Ultimele declarații îți dau fiori pe spira șinării”. Ce îi reproșează antrenorului apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!