Cluburile de fotbal au plătit agenților FIFA comisioane de 888 de milioane de dolari. Unde s-a cheltuit cel mai mult

Cluburile de fotbal au plătit agenților FIFA comisioane de 888 de milioane de dolari. Unde s-a cheltuit cel mai mult

 

FIFA a publicat raportul financiar aferent anului 2023. Organizația internațională a prezentat felul în care au fost cheltuiți banii în ultimul an de cluburi.

A fost un an de vis pentru impresari, care au reușit să depășească recordul total al comisioanelor din transferuri. În total, agenții din întreaga lume au adunat comisioane în valoare de 888 de milioane de euro.

2023, anul impresarilor

Impresarii au încasat cel mai mult din transferurile realizate în Anglia. O treime din suma de 888 de milioane de euro, comisioanele adunate în anul curent, au provenit din transferuri în care au fost implicate cluburile britanice.

Spre comparație, în 2022, impresarii au obținut comisioane în valoare de 623 milioane de euro. Recordul depășit în acest an era cel din 2019, când au fost plătiți peste 655 de milioane de euro cluburilor britanice.

Fotbalul feminin a avut încasări record. Impresarii au depășit, în premieră, suma de un milion de euro acumulată din comisioane aferente transferului femeilor.

3353 de tranzacții internaționale au avut loc anul acesta. Au fost excluse tranzacțiile interne, astfel că transferuri precum cel al lui Declan Rice, cumpărat de Arsenal pentru aproximativ 100 de milioane de euro, nu a fost luat în calcul.

În schimb, cele mai tari mutari au fost cele ale lui Harry Kane, de la Tottenham la Bayern sau cel al lui Jude Bellingham, cumpărat de Real Madrid de la Borussia Dortmund.

Arabia Saudită, campionat aflat în plină expansiune, a plătit 86 de milioane de euro către impresari, în comisioane, anul acesta. Cele mai mari câștiguri pentru agenți au venit din Coreea de Sud. 32% din banii cheltuiți de cluburi aici au ajuns în buzunarele impresarilor.

”Numărul de transferuri internaţionale cu agenţi acţionând din partea fotbaliştilor a atins cifre record în 2023, cu un total de 3.353 de mutări.

Acest lucru corespunde cu 15,4% din totalul transferurilor şi reprezintă o creştere de 8,4% în comparaţie cu 2022”, a anunţat Federaţia Internaţională de Fotbal.

Articolul Cluburile de fotbal au plătit agenților FIFA comisioane de 888 de milioane de dolari. Unde s-a cheltuit cel mai mult apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!