Cum a vrut ginerele lui Gigi Becali să scape de pedeapsă după ce a fost prins beat la volan

Cum a vrut ginerele lui Gigi Becali să scape de pedeapsă după ce a fost prins beat la volan

 

Ginerele lui Gigi Becali și-a aflat pedeapsa după ce a fost prins beat la volan. Acesta a încercat să-i înduplece pe judecători, dar nu a reușit în totalitate.

Cum a încercat ginerele lui Gigi Becali să scape de pedeapsă

În mai 2021, Mihai Theodor Mincu a fost oprit în trafic de oamenii legii și condus ulterior la INML în vederea recoltării probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, întrucât refuzase testarea alcoolscopică, invocând „probleme cu respirația”. A recunoscut, însă, că a consumat băuturi alcoolice împreună cu alte două persoane, într-un local din Herăstrău.

Pentru această faptă i-a fost întocmit dosar penal, cu riscul de a ajunge în spatele gratiilor. Magistrații au constatat între timp că nu reprezintă un pericol pentru societate, așa că va rămâne în libertate, dar va trebui să achite o amendă uriașă: 45000 de lei (9000 de euro).

În încercarea de a scăpa nepedepsit, ginerele lui Gigi Becali a susținut, potrivit cancan.ro, că a condus sub influența băuturilor alcoolice pentru a ajunge la farmacie, întrucât fiica sa avea probleme de sănătate. N-a avut câștig de cauză, însă.

„A recunoscut că a consumat, împreună cu martorii (…) aproximativ un litru de vin, cu aport alimentar concomitent şi, fiind sunat de către soţie cu privire la faptul că fiica sa nu se simţea bine, a solicitat sprijinul unui şofer de la restaurant. Deoarece aceştia urmau să fie disponibili după 30-40 de minute şi având în vedere că soţia a revenit cu un apel, insistând să se deplaseze către o farmacie, nu a mai conştientizat consumul de alcool şi s-a urcat la volanul autoturismului, capacitatea sa de a conduce nefiind afectată.

A arătat că nu a pus în pericol circulația pe drumurile publice și nici nu a produs vătămări ori alte prejudicii, deplasarea cu mașina având loc pe timp de noapte când traficul era redus, astfel a apreciat că gravitatea faptei este diminuată. Mai mult decât atât, motivul pentru care a fost nevoi să conducă mașina, deși consumase anterior băuturi alcoolice este faptul că fiica sa se simțea rău, scopul acestuia fiind de a ajunge la farmacie”, au consemnat judecătorii.

N-a avut câștig de cauză

Cum apelul i-a fost respins, Mihai Mincu rămâne cu amenda mai sus menționată. De asemenea, la termenul din 15 mai 2023 și-a dat acordul cu privire la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.

„Curtea apreciază că pedeapsă cu amenda în cuantum de 45.000 de lei, stabilită de instanţa fondului, este o sancţiune proporţională în raport de gravitatea faptei săvârşite şi persoana inculpatului, în conformitate cu scopul executării pedepsei amenzii ce urmăreşte formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială. Suma de 300 de lei/zi amendă a fost în mod corect stabilită, în conformitate cu dispoziţiile art. 61 alin. 3 teza a II-a C.pen., inculpatul având o situaţie materială mai mult decât bună.

Amânarea aplicării pedepsei amenzii nu se justifică, fapta precum şi antecedentele penale reclamând o pedeapsă care să fie executată efectiv, pentru ca inculpatul să conştientizeze gravitatea comportamentului său şi să nu rămână cu un sentiment de impunitate”, a stabilit instanța.

Articolul Cum a vrut ginerele lui Gigi Becali să scape de pedeapsă după ce a fost prins beat la volan apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!