David Popovici continuă să impresioneze o lume întreagă. Ultimul anunț vine să îi aducă un nou episod de glorie

David Popovici continuă să impresioneze o lume întreagă. Ultimul anunț vine să îi aducă un nou episod de glorie

 

Este deja bine-cunoscut faptul că David Popovici a avut un an 2022 de vis. Sportivul, care încă nu împlinise 18 ani, a câștigat patru medalii de aur, la Europene și Mondiale, la seniori, în probele de 100 de metri și 200 de metri liber. În plus, înotătorul legitimat la CS Dinamo a setat un nou record mondial în „proba regină” a natației mondiale, cea de 100 de metri liber.

David Popovici, Constantin Popovici și Cătălin Preda, nominalizați la gala LEN Awards

Astfel, el a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun înotător al anului trecut, premiu oferit de către cei de la LEN (Liga Europeană de Natație). Practic, este vorba despre un soi de „Balon de Aur” al natației, dacă ar fi să facem o paralelă cu fotbalul.

De remarcat este că România se mai poate lăuda cu alți doi sportivi nominalizați la premii în cadrul acestei gale, la alte categorii. Este vorba despre Constantin Popovici și Cătălin Preda, cei doi săritori de la mare înălțime care au făcut senzație în 2022, atât la primul Campionat European organizat în acest sport, cât și în circuitul „Red Bull Cliff Diving”.

Ce presupune exact această gală

„La început de 2023, LEN îi premiază pe cei mai buni sportivi de anul trecut, din natația europeană, la înot, sărituri, înot sicron, înot în ape deschise, polo, dar și high-diving (2022 a fost primul an când Campionatul European a semnat campioni și la high-diving)”, se menționează pe site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022

Seniori

Campionatul Mondial de la Budapesta:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Campionatul European de la Roma:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Juniori

Campionatul Mondial de la Lima:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă

Argint în proba de 4×100 m liber ștafetă mixt

Campionatul European de la Otopeni:

Aur în proba de 50 metri liber

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă

Anul 2023 se anunță ceva mai dificil pentru tânărul sportiv

La finalul anului trecut, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a explicat că lui David Popovici îi va fi destul de greu să se mențină la acest nivel de senzație pe care l-a atins în 2022, din simplul motiv că rivalii lui au început să îl analizeze extrem de atent.

În ceea ce îl privește pe David, este clar că drumul lui va fi unul greu, pentru că acum toată lumea îl cunoaște. Și nu vorbesc doar de români și cel care îl admiră. Vorbesc de sportivii care înoată aceleași probe în bazin, adversarii lui. Se fac foarte multe cercetări pe stilul lui, pe ceea ce face, pe cum se comportă, ce declară. Chiar și pe pagina lui de Instagram, să nu credeți, și el știe cu siguranță, nu sunt doar prietenii și oamenii care îl admiră. Ci sunt și cei care îl studiază”, a spus Camelia Potec la PlaySport Live.

Articolul David Popovici continuă să impresioneze o lume întreagă. Ultimul anunț vine să îi aducă un nou episod de glorie apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!