Dinamo, campioană la rugby după 15 ani. A învins echipa care a luat titlul în ultimii 4 ani, Știința Baia Mare

Dinamo, campioană la rugby după 15 ani. A învins echipa care a luat titlul în ultimii 4 ani, Știința Baia Mare

 

Într-o confruntare palpitantă, CS Dinamo a triumfat în finala Ligii de Rugby Kaufland, învingând pe CSM Știința Baia Mare cu scorul de 17-13 (6-6).

Acest rezultat a pus capăt dominației maramureșenilor, care au fost campioni în ultimele patru ediții ale competiției. După o pauză de 15 ani, alb-roșii au reușit să aducă trofeul înapoi în Capitală.

CS Dinamo București, campioană națională la rugby după 15 ani

Meciul a început cu Dinamo preluând inițiativa și marcând primele puncte în minutul 6, prin Jondre, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Baia Mare a răspuns imediat, intrând periculos în 22-ul advers, dar a ratat o ocazie importantă din cauza unei nesincronizări între taloner și prinzător. Dinamo a profitat de această eroare și a mutat jocul în 22-ul băimărean, punând presiune pe adversari. Arbitrul Cristian Șerban a penalizat echipa din Baia Mare cu o lovitură de pedeapsă pentru mai multe erori, iar Jondre a majorat scorul la 6-0.

În ciuda faptului că au rămas în inferioritate numerică în minutul 14, după eliminarea lui Kefentse Mahlo, maramureșenii au continuat să domine jocul și să-și creeze șanse de a marca. În minutul 19, aceștia au intrat periculos în 22-ul dinamovist, reușind mai multe puncte de fixare, forțând marcarea eseului. Efortul lor s-a concretizat cu trei puncte, Paul Popoaia transformând o lovitură de pedeapsă pentru 6-3.

În minutul 36, Popoaia a restabilit egalitatea pentru zimbrii, 6-6. Două minute mai târziu, acesta a avut șansa să își aducă echipa în avantaj, însă balonul trimis de el dintr-o lovitură de pedeapsă, nu a trecut printre buturi, 6-6, scorul pauzei.

Repriza secundă a început cu Dinamo în atac, intrând periculos în 22-ul băimărean. În minutul 52, căpitanul dinamoviștilor, Ovidiu Cojocaru este eliminat temporar. Dinamo a reușit să se distanțeze pe tabelă după ce Jondre a transformat de la centrul terenului o nouă lovitură de pedeapsă, 9-6.

În minutul 66, Dinamo a intrat în 22-ul băimărean, obținând o tușă la 5 metri de terenul de țintă, însă molul format a fost oprit de apărarea băimăreană. În minutul 70, Dinamo a avut șansa de a reduce ecartul, însă balonul șutat de Jondre, de la mijlocul terenului, nu a prins spațiul buturilor. Totuși, alb-roșii au dominat finalul de meci și au marcat încă trei puncte, Jondre transformând din fața buturilor, 17-13, scor final.

SCM USV Timișoara a câștigat medalia de bronz, după victoria cu CSA Steaua

SCM USV Timişoara a obţinut medaliile de bronz, după ce a trecut în finala mică de CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 26-8, chiar în Ghencea. Lucian Mureşan (SCM USV) a fost desemnat omul meciului.

În partida pentru locurile 5-6, CSU ELBI Cluj a dispus de CS Politehnica Iaşi cu 41-9, având cel mai bun om în Paul Herman. Duelul pentru poziţiile 11-12 s-a încheiat cu victoria formaţiei RC Griviţa, 29-3 cu Ştiinţa Petroşani, potrivit Agerpres.

Articolul Dinamo, campioană la rugby după 15 ani. A învins echipa care a luat titlul în ultimii 4 ani, Știința Baia Mare apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!