Elisabeta Lipă reclamă bătaia de joc la care a fost supus canotajul. Paradoxul românesc: ai performanțe uriașe, primești mai puțin

Elisabeta Lipă reclamă bătaia de joc la care a fost supus canotajul. Paradoxul românesc: ai performanțe uriașe, primești mai puțin

 

Elisabeta Lipă, „doamna canotajului românesc”, în prezent președintele Federației de resort, s-a arătat foarte deranjată de bugetul alocat de către Ministerul Sportului pentru forul pe care îl conduce pe anul 2023. Fosta mare canotoare a subliniat că suma alocată este mult prea mică, în condițiile în care este vorba despre un an pre-olimpic.

Elisabeta Lipă, nemulțumită profund de bugetul primit de Federația Română de Canotaj

De asemenea, Elisabeta Lipă a ținut să menționeze faptul că unele federații din străinătate au primit în acest an bugete chiar și de 30 de ori mai mari decât federația din România. Astfel, canotorii români ar avea, din acest motiv, o misiune infernală în a obține rezultate notabile la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Cum mi se pare bugetul? Nici nu pot să mă gândesc că ar fi un buget, nu pot spune cum mi se pare. Acest buget este insuficient într-un an preolimpic, când obiectivele noastre sunt atât de frumoase, încât parcă odată cu bugetul ăsta visul ni s-a spulberat. Dar tot nu pot să accept lucrul acesta, pentru că sportivii noştri sunt în cantonament în Italia din decembrie, în pregătire, şi sunt dornici de a reprezenta România cât mai frumos la Jocurile Olimpice.

Noi la Tokyo l-am încheiat cu trei medalii, una de aur şi singura de aur a României, şi două de argint, iar anul trecut a fost un an de excepţie, în care am demonstrat că ne batem cu cele mai puternice ţări, care într-adevăr finanţează sportul.Dacă stau să mă gândesc, noi cu 2 milioane de euro trebuie să ne luptăm cu Anglia, care are buget de 60 de milioane de lire sterline. Deci despre ce vorbim? Cu cine să mă compar? Cu care dintre adversarii noştri să ne comparăm noi?

Cu bugetul ăsta nu ne putem compara cu nimeni. Şi totuşi am demonstrat că putem face performanţă, că muncim, că suntem serioşi, că am reuşit să creştem o echipă atât de frumoasă, care aşteaptă Parisul cu nerăbdare şi aşteaptă calificările”, a spus Elisabeta Lipă pentru AGERPRES.

Singura speranță ar fi o eventuală rectificare bugetară

Totuși, se pare că Federația Română de Canotaj ar fi primit, conform ziare.com, cel mai mare buget alocat în acest an pentru o federație sportivă din România. Însă, este vorba de o scădere față de anul trecut. În 2022, acest for a primit de la Ministerul Sportului 14.550.000 de lei, iar în acest an bugetul a fost redus cu circa jumătate de milion de lei, la 14.000.291 lei.

Asta în condițiile în care, în 2022, canotorii români au obținut nu mai puțin de 39 de medalii la competițiile internaționale importante. Acesta a fost, din acest punct de vedere, cel mai bun an din istoria Federației Române de Canotaj. În acest context, nemulțumirile Elisabetei Lipă par mai mult decât justificate.

Elisabeta Lipă și-ar dori inclusiv ca președintele României să se implice în această „speță”

Ea a continuat și a spus că își dorește ca această situație să fie rezolvată odată cu rectificarea bugetară. De asemenea, Elisabeta Lipă a spus că pentru atingerea acestui deziderat este nevoie de implicare la cel mai înalt nivel din partea statului român.

SUA, Canada, Olanda, Anglia nu au probleme cu bugetul, la ei este totul foarte bine pregătit, ştiu cu un an înainte ce au de făcut, competiţiile la care participă, hotelurile unde fac cantonamente şi aşa mai departe. Numai noi stăm şi aşteptăm la începutul anului. Acum este într-adevăr puţină tevatură, două-trei zile, dar ca orice minune la noi se termină în trei zile, după care toată lumea aleargă cu hârtiile la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care niciodată nu spune nu, pentru că nu are voie să spună nu.

Dar şi bugetul Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este limitat şi probabil că pe criza asta de finanţare nu ştiu cum se vor descurca. Speranţa noastră este aceeaşi ca şi anul trecut şi probabil că aşa va fi şi la anul, aşteptăm rectificarea, să se întâmple minuni la rectificare şi sper că până atunci să avem puterea, cei care chiar ne dorim medalii la Jocurile Olimpice, să fim o echipă unită, să ne ducem de la începând cu ministrul până la preşedintele României, pentru că dacă îşi doresc să ne vadă luptându-ne cu marile puteri ale lumii la Paris trebuie să ne şi ajute. Fără o finanţare adecvată nu poţi face performanţă, nu ai cum să faci”, a mai spus președintele FRC.

Articolul Elisabeta Lipă reclamă bătaia de joc la care a fost supus canotajul. Paradoxul românesc: ai performanțe uriașe, primești mai puțin apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!