EXCLUSIV. Voluntar român la Mondialul din Qatar și manager la o universitate americană: ”Acest turneu va rămâne în istorie”. Cum se vede România de la Doha

EXCLUSIV. Voluntar român la Mondialul din Qatar și manager la o universitate americană: ”Acest turneu va rămâne în istorie”. Cum se vede România de la Doha

 

Un Mondial fără voluntari ar fi, pur și simplu, un coșmar. Sunt peste tot: de la porțile de acces și esplanadele din fața stadioanelor până la aeroport, metrou, bazele de enterteinment, zonele de promenadă sau centrele de presă. 

E o rețea de care te lovești minut de minut pe traseele Mondialului, iar bunăvoința e cuvântul de ordine pentru toți acești băieți și fete atașați la trenul turneului final.

Gestionează centrul media de la Khalifa Stadium

Dimensiunea competiției presupune și implicarea oamenilor care vor să ajute, să câștige experiență sau să simtă că fac parte din măruntaiele unui eveniment care ține planeta conectată la fotbalul mare. Pentru Qatar 2022 au aplicat aproape 430.000 de suflete, 50.000 au ajuns la interviuri și circa 20.000 au fost selectați să intre în circuitul de organizare al CM.

Bucureșteanul Dragoș Onciul e singurul voluntar român pe care l-am întâlnit în prima săptămână de Mondial. Și am stat de vorbă despre ce înseamnă această activitate la un eveniment atât de mare, la care a fost alocat să se ocupe de centrul de presă de la stadionul Khalifa. 

 

”O experiență de care ai parte o dată în viață”

”E o experiență pe care o trăiești o dată în viață și mi-am dorit să fac parte din structura de voluntariat pentru a căpăta o experiență pe media și event management. La Khalifa suntem o echipă de șase voluntari, pe care o coordonez. Trebuie să ne ocupă de tot ceea ce înseamnă necesitățile media, de la dirijarea oamenilor pe circuitele de acces spre stadion până la proceduri efectuate în jurul terenului”, spune Dragoș.

Bunăoară, el este cel care-i conduce pe fotografi în interiorul celebrului dreptunghi din sfoară, în punctele stabilite de organizatori: ”E momentul în care sunt conduși către zona de kick-off, iar această acțiune ține cont de faptul că trec printr-o zonă foarte sensibilă, care trebuie să fie securizată și protejată”. 

 

Nemulțumit de Belgia, încântat de Brazilia

Singurele lucruri cu care va rămâne din Mondial vor fi uniforma de voluntar și, mai presus de orice, amintirile unui campionat incredibil: ”E o atmosferă fantastică, vremea e superbă, sunt convins că va rămâne în istorie drept un Mondial reușit, în ciuda comentariilor sensibile din jurul turneului. Eu sunt fan Belgia la acest eveniment, dar m-am mai liniștit după primul lor meci. N-am înțeles nimic din strategia lor de a trece o mulțime de pase pe la Courtois. E, apoi, Brazilia, care, din ce am văzut, are o forță extraordinară”.

 

Lucrează pentru o universitate americană

Dragoș lucrează în Qatar de aproape 10 ani: ”Muncesc la branch-ul unei universități americane, unde mă ocup de facilities și housing. Nu mi-a fost ușor la început, dar fibra noastră de est-europeni, trecuți prin atâtea încercări de-a lungul anilor, ne ajută să ne adaptăm cam peste tot”. 

De la distanță, cum se vede România de azi? ”Sunt destule schimbări, dar multe lucruri au rămas amorțite în trecut. Din păcate, educația, cel mai important segment pentru o națiune, s-a dus serios la vale acasă și asta se simte și de la mii de kilometri depărtate. Iar asta vă spune un om care lucrează aici în domeniu și are criterii de comparație serioase”. 

 

Articolul EXCLUSIV. Voluntar român la Mondialul din Qatar și manager la o universitate americană: ”Acest turneu va rămâne în istorie”. Cum se vede România de la Doha apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!