Fanii din Miercurea Ciuc continuă sfidarea. Steag cu Ținutul Secuiesc afișat la meciul cu Chiajna

Fanii din Miercurea Ciuc continuă sfidarea. Steag cu Ținutul Secuiesc afișat la meciul cu Chiajna

 

Continuă controversele pe noul stadion din Miercurea Ciuc. Un steag cu Ținutul Secuiesc a fost afișat la meciul Csikszereda – Concordia Chiajna, din a doua rundă a Ligii 2.

Duelul dintre Csikszereda și Concordia Chiajna este primul meci oficial disputat pe noul stadion din Miercurea Ciuc.

Steag cu Ținutul Secuiesc, la Csikszereda – Concordia Chiajna

Stadionul din Miercurea Ciuc ar fi trebuit inaugurat cu un meci controversat între Ținutul Secuiesc U18 și Ungaria U18. După intervenția FRF și un scandal izbucnit în spațiul public, meciul a fost anulat. În schimb, arena a fost inaugurată cu un amical între Csikszereda U18 și Ungaria U18.

Se pare, însă, că aceste controverse continuă. La meciul din Liga 2 dintre Csikszereda și Concordia Chiajna a fost afișat un steag al Ținutului Secuiesc. Un „ținut” pe care nu-l recunoaște nimeni.

Și la inaugurarea stadionului au fost afișate mai multe steaguri ale așa-zisului Ținut Secuiesc. Nu a fost zărit niciun drapel al României.

Steag cu Ținutul Secuiesc, la Csikszereda – Concordia Chiajna

Cum a blocat FRF meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18

FRF a intervenit și a blocat acel amical controversat cu o zi înainte de disputarea sa:

„Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată”, a anunțat FRF, în urmă cu trei săptămâni.

Proiectul arenei de la Miercurea Ciuc a costat 3 milioane de euro. Acolo a fost ridicată o tribună de 1,400 de locuri, iar banii au venit de la guvernul maghiar.

Ce a spus Eduard Novak la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc

Ministrul Novak a ținut un discurs la Miercurea Ciuc, pe gazon, unde a spus că este mândru că s-a născut în Ținutul Secuiesc:

„Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunț la limba maternă și zona de unde vin, Ținutul Secuiesc”, a spus Eduard Novak, la eveniment.

Articolul Fanii din Miercurea Ciuc continuă sfidarea. Steag cu Ținutul Secuiesc afișat la meciul cu Chiajna apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!