Fără Simona Halep, tenisul românesc reintră în cartea de istorie prin Nicolas David. Ce bornă urmează a fi bifată la Australian Open

Fără Simona Halep, tenisul românesc reintră în cartea de istorie prin Nicolas David. Ce bornă urmează a fi bifată la Australian Open

 

Fanii tenisului din România trebuie să găsească alte repere, după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon este suspendată provizioriu și va rata, cel mai probabil, primul mare turneu al anului viitor. Cu toate acestea, tenisul din România poate oferi un nume surpriză, de data aceasta la masculin.

Speranțele fanilor din România, după ce Simona Halep a fost suspendată. Un tânăr de 20 de ani este gata să se remarce

Nicholas David Ionel va debuta la primul său turneu de Grand Slam din carieră. Din 1997 țara noastră nu a mai avut un debutant așa de tânăr, la doar 20 de ani. Acesta are în parte de o echipă foarte bună, pe Andrei Pavel și Adrian Ungur. Sportivul a avut un an 2022 senzațional, ajungând pe poziția 235 în clasamentul ATP, loc ce-i garantează participarea în calificările de la Australian Open. Și tânărul speră să ajungă pe tabloul principal, unde ar avea șansa să se dueleze cu numele mari din circuitul masculin.

În turneul feminin, România va fi rperezentată cu siguranță de mai multe sportive, fără Simona Halep, însă. Românca este suspendată provizoriu și așteaptă procesul, așa că o participare la Australia Open este aproape imposibilă.

Presa franceză crede că Simona Halep a dat semne că s-ar pregăti pentru sezonul viitor

Simona Halep, deși este momentan suspendată din activitate de către Federația Internațională de Tenis, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat, a început totuși antrenamentele pentru sezonul viitor. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani s-a pregătit miercuri la Stejarii Country Club, complex deținut de miliardarul Ion Țiriac.

Acest aspect a fost interpretat de către o parte a presei din Franța drept un indiciu conform căruia Simona Halep este optimistă în ceea ce privește șansele ei de a evita o suspendare. Jurnaliștii din Hexagon au notat chiar despre speranța fostului lider WTA de a primi un verdict favorabil chiar înainte de startul sezonului viitor.

Reluarea antrenamentelor arată că Simona Halep speră să câștige cazul în scurt timp, înainte de începerea sezonului 2023”, au scris cei de la welovetennis.fr.

Acest moment s-a petrecut la scurt timp după ce a fost făcut public un îndemn, pe care Agenția de Integritate a Tenisului l-a făcut în timpul turneului de la US Open din acest an, la scurt timp după ce Simona a fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Atunci, prin vocea lui Nicole Sapdstead, directorul senior al instituției, aceasta a recunoscut că la ediția din acest an a turneului de la US Open a existat riscul „contaminării” cărnii cu diferite substanțe, inclusiv unele interzise de către WADA. Acest aspect se poate dovedi crucial în încercarea Simonei Halep de a scăpat de suspendare.

Articolul Fără Simona Halep, tenisul românesc reintră în cartea de istorie prin Nicolas David. Ce bornă urmează a fi bifată la Australian Open apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!