Federația pregătește o regulă revoluționară pentru cluburile din primele două ligi: 5 jucători români în teren

Federația pregătește o regulă revoluționară pentru cluburile din primele două ligi: 5 jucători români în teren

 

La finalul Comitetului Executiv de joi, Răzvan Burleanu a vorbit despre o nouă regulă pregătită de FRF pentru sezonul următor.

Cluburile din Liga 1 și Liga 2 vor fi obligate să aibă pe teren cel puțin 5 jucători crescuți la nivel național sau care sunt eligibili pentru echipele naționale ale României. Regula va fi aplicată pe toată durata partidei. În cazul nerespectării noii directive, Federația pregătește sancțiuni financiare la nivelul finanțării pe care Federația o oferă pentru academii.

Burleanu a venit cu clarificări, menționând că formarea la nivel național implică cel puțin 3 ani petrecuți în cadrul unui club din România între vârstele de 15 și 21 de ani.

„Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 și 21 de ani. Ca să mărim baza de selecție a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate, astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formați în străinătate, care nu sunt formați la nivel național, dar sunt eligibili pentru naționalele României”, a explicat Răzvan Burleanu.

Articolul Federația pregătește o regulă revoluționară pentru cluburile din primele două ligi: 5 jucători români în teren apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!