FlorINAMO, team-managerul fără mâini: „Acolo a început totul”. Florin, bărbatul care a impresionat o țară întreagă. „Visam să ajung aici?” – VIDEO EXCLUSIV

FlorINAMO, team-managerul fără mâini: „Acolo a început totul”.  Florin, bărbatul care a impresionat o țară întreagă. „Visam să ajung aici?” – VIDEO EXCLUSIV

 

„Acolo a început totul”. Acolo și atunci. Pe stadion, la Brăila, la un meci de cupă, prins iureșul peluzei, printre bastoane și gradene putrezite. Un flăcău cu brațele amputate din coate se ferește de prelungirea unui jandarm zelos. Apoi a urmat inspirația unui fotograf. Click! De aici, povestea s-a scris în mai mult de o mie de cuvinte. E povestea lui Florin Buricea. Este despre pasiune, viață și determinare.

Florin a crescut în Peluza Cătălin Hîldan și, în prezent, lucrează la CS FC Dinamo. Fotbalul românesc le pregătește fanilor eterne farse. În vârtejul luptei pentru identitate care se poartă între șoseaua Ștefan cel Mare, calea Floreasca și bulevardul Barbu Văcărescu, bărbatul f[r[ brațe încearcă să își cântărească propozițiile pentru a nu deranja orgoliul altora.

Fotografia cu team-managerul fără mâini care, în pandemie, a devenit virală

PlaySport.ro l-a vizitat pe Florin Buricea, fanul dinamovist care, în pandemie, a devenit viral după ce s-a angajat ca livrator.
Click! O altă fotografie ca un fior l-a catapultat pe Florin în atenția tuturor. Călare pe bicicletă, cu ghiozdanul galben în spate, „Câine”, așa cum este poreclit de toți prietenii, s-a urcat în șa și a ars șoseaua. Sute de kilometri pe zi pentru a-și câștiga existența. Niciun oftat!

Accidentul nefericit și lecția de viață

Florin nu s-a ascuns niciodată în spatele handicapului său, iar după ce i-au fost amputate brațele de la cot, la 13 ani, în urma unui accident în care destinul a dictat crud, dinamovistul a luptat pentru a duce o viață normală. A învins prejudecățile și nu a știut ce înseamnă iposibil. E soț, tată și și-a urmat visul. Fie că a livrat mâncare la Glovo, a vândut la magazinul lui Dinamo din burta esplanedei arenei din „Ștefan cel Mare” sau a străbătut țara cu „Dinamobilul” la meciurile „câinilor”.

„Visam eu să ajung aici?”

În prezent, Florin Buricea este team – manager la CS FC Dinamo, echipa din Liga 4 antrenată de Andrei Cristea, fostul atacant al roș-albilor.
De dimineață și până seara respiră pe terenul de fotbal, răspunde de echipele de juniori și aleargă, dintr-un colț în altul al Capitalei, la ora la care orașul te sufocă. Între antrenamente, de la un meci către alt meci. Și înapoi pentru a-și lua fata de la școală. În graba metropolei, Florin mișună neobosit.

„Mă și ocup de tot ce înseamnă copii și juniori. Acum sunt la echipa mare, mai devreme am fost la Under 19. Fac foia de joc, particip la ședința cu arbitrii, mă ocup de schimări atunci când se produc. Credeam, eu, vreodată, că o să ajung cu Cristea pe bancă sau să-l am pe Bud lângă mine. Lui Mister Andrei îi cântam numele din galerie, lui Bud i-am mai spus și de dulce când ne era adversar… acum sunt cu ei pe bancă, sunt ajutorul lor cum se spune”, își dezvăluie Forin rolul pe care îl are la echipa care conduce în clasamentul Ligii a IV-a din București.

Foaia de joc, schimbările și pizza

Ajuns de la un meci de juniori disputat în comuna 1 Decembrie, la stadionul din tâmpla cartierului Pantelimon, Florin știe ce are de făcut. Foaia de joc. Legitimațiile. Bedge-urile. Arbitrii. Roiește între vestiare, trece fiecare fotbalist în raport, se asigură că protocolul său este la virgulă. Apoi se îndreaptă spre bancă, iar așchiile orgoliilor din fotbalul mic par că nu-i clatină grimasa. Își așteaptă, cu atenția încremenită, momentul. Schimbările. E pauză și Florin prepară doi jucători nominalizați de Andrei Cristea pentru a-i arunca în luptă. „Mai stați! Nu au venit, încă, arbitrii. Nu vă opriți din încălzire, vă chem eu”. Apoi, după ce și-a bifat sarcina, își reia locul în parcela lui de bancă, de unde se mai ridică la fiecare schimbare. După ultimul fluier intră, din nou, în febra protocolului. „Facem interviul mai târziu. Trebuie să le aduc pizza jucătorilor, o bere, trebuie….”.

„Este emblema noastră, ne ajută foarte mult, este implicat și eu am mare nevoie de ajutorul lui”

Pentru Florin există Dinamo. Și atât. Un singur nume. Milioane de sentimente. Lucrează la „Dinamo- Badea”, merge în PCH, suferă alături de Dinamo în liga secundă și nu ratează meciurile de gală de la handbal, acolo unde este însoțit, de fiecare dată, de fețita sa pentru a susține formația Clubului Sportiv Dinamo.

„Pentru mine e un singur Dinamo. Dinamovist nu te faci, te naști, în sufletul meu asta e! Nu contează unde e, cine e, cum e. Și sperăm ca, la un moment dat, să devină un mare Dinamo”.

Andrei Cristea, fostul golgheter al Ligii 1, este omul care, după ce a preluat formația din liga a IV-a, l-a responsabilitat pe Florin. „Este emblema noastră, ne ajută foarte mult, este implicat și eu am mare nevoie de ajutorul lui. L-am promovat și, mai nou, e team-managerul nostru”.

Și-a făcut propria echipă de minifotbal: Doar Dinamo București

Florin le face pe toate. Joacă fotbal și are echipa lui. La minifotbal, pe teren redus, în competiția Victory Cup, acolo unde își hrănește pasiunea în fiecare săptămână, în echipa pe care a numit-o sugestiv, Doar Dinamo București.

„Nu credeam vreodată că Dinamo o să retrogradeze, nu îmi închipuiam”. Florin Buricea merge în continuare la meciuri în PCH, suferă pentru Dinamo din liga secundă, lucrează la Dinamo din liga a IV-a și strigă, voce în voce cu fiica lui, când Dinamo joacă la handbal.

De la 13 ani, Florin nu își mai poate aplauda echipa. Însă dragostea lui necondiționată nu poate fi știrbită de detaliul unor palme înroșite. Dinamovistului nu-i place să vorbească despre el, e zgârcit în exprimare și, de fiecare dată când este pomenit accidentul care l-a schilodit se eschivează. Radical, cu vocea clătinată de regret, spune că nu vrea să își amintească. „Scrie tu ce a fost, eu nu vreau să spun nimic”. Poate pentru că acolo a început totul. Acolo, într-un cadru crunt al copilăriei. Acolo, într-o peluză la un meci de cupă.

Articolul FlorINAMO, team-managerul fără mâini: „Acolo a început totul”. Florin, bărbatul care a impresionat o țară întreagă. „Visam să ajung aici?” – VIDEO EXCLUSIV apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!