Legea care îi pune la punct pe șoferi a fost aprobată! Ce spune noul Cod Rutier din 2024: Dacă faci asta, rămâi fără permis pentru 10 ani

Legea care îi pune la punct pe șoferi a fost aprobată! Ce spune noul Cod Rutier din 2024: Dacă faci asta, rămâi fără permis pentru 10 ani

 

Nu cu mult timp în urmă, Senatul a votat o lege foarte importantă cu privință la siguranța rutieră. Șoferii care încalcă noua lege ar putea rămâne fără permis de conducere chiar și pentru o perioadă de până la 10 ani. Este vorba despre o extensie a ”Legii Anastasia”, adoptată în vara anului curent.

Legea care te lasă fără permis pentru 10 ani. Ce spune noul Cod Rutier din 2024

Legea a fost adoptată în Senat cu 101 voturi pro și niciunul contra. Mai precis, este vorba despre o extensie a ”Legii Anastasia”. Aceasta din urmă a fost adoptată în vara acestui an. Noua lege prevede sancțiuni drastice pentru conducătorii auto prinși la volan în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise.

Concret, șoferii care vor fi găsiți vinovați de aceste infracțiuni nu vor mai avea dreptul să își redobândească permisul de conducere pentru o perioadă de până la 10 ani. În rândurile care urmează, veți afla mai exact ce aduce noua măsură.

Consecințe grave pentru șoferii iresponsabili

După cum vă spuneam, una dintre dispozițiile centrale ale acestei legi face referire la pierderea dreptului de a re dobândi permisul de conducere. Așadar, șoferii care au fost găsiți vinovați de conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor nu vor avea posibilitatea să obțină din nou permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Noua lege a primit sprijin unanim în Senat, adică niciun vot împotrivă. Măsura a fost direcționată împotriva conducerii sub influența substanțelor psihoactive. Adoptată în vara lui 2023, ”Legea Anastasia” are ca scop principal combaterea conducerii sub influența diferitelor substanțe, indiferent că este vorba de droguri sau alcool.

Pe lângă faptul că interzice redobândirea permisului pentru șoferii condamnați, legea cu pricina atrage și alte sancțiuni drastice. Mai precis, pentru conducătorii auto care se află sub influența substanțelor interzise și produc un accident mortal, noua măsură prevede și pedeapsa cu închisoarea.

De ce s-a luat această măsură

Decizia a fost luată în situația în care țara noastră se confruntă cu o rată în creștere a deceselor provocate de accidentele rutiere. În comparație cu alte state din UE, rata acestora este mai mare în România. Prin urmare, legea adoptată de Senat vine ca o încercare de a reduce numărul accidentelor rutiere și a proteja viața participanților la trafic.

Robert Cazanciuc, senatorul care a inițiat această lege, susține că inițiativa este dedicată memoriei Anastasiei, micuța care a trecut în neființă în urma unui accident provocat de un bărbat fără permis.

Articolul Legea care îi pune la punct pe șoferi a fost aprobată! Ce spune noul Cod Rutier din 2024: Dacă faci asta, rămâi fără permis pentru 10 ani apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!