Lovitură istorică pentru Everton: câștigă pe teren, dar poate să piardă alte puncte din cauza problemelor financiare

Lovitură istorică pentru Everton: câștigă pe teren, dar poate să piardă alte puncte din cauza problemelor financiare

 

Everton se confruntă cu o situație dificilă.

Proprietarul actual, Farham Moshiri, a convenit asupra unui acord de preluare de către compania americană de investiții 777Partners în septembrie. În prezent, clubul depinde de finanțarea acestei companii pentru a funcționa.

Premier League a început să investigheze potențiala preluare a clubului de către 777Partners încă din septembrie. Compania, condusă de co-fondatorul Josh Wander, speră să obțină aprobarea pentru preluare până de Crăciun.

Cu toate acestea, Premier League se așteaptă ca investigația să continue până în noul an. Această întârziere ar putea aduce Everton într-o situație dificilă, deoarece se pare că 777Partners nu este dispusă să continue să finanțeze clubul prin împrumuturi după sfârșitul acestui an.

Everton ar putea intra în insolvență

Daily Mail afirmă că 777Partners a împrumutat deja clubului Everton mai mult de 100 de milioane de lire sterline începând din septembrie pentru a-l menține funcțional. Moshiri nu mai finanțează deloc Everton, iar clubul are nevoie de încă 20 de milioane de lire sterline pe lângă venitul fix pentru a acoperi costurile operaționale, inclusiv salariile angajaților.

Dacă 777Partners decide să nu mai acorde un alt împrumut, Everton ar putea fi forțat să intre în insolvență comercială. Acest lucru ar duce la o deducere suplimentară de nouă puncte, pe lângă cele zece pe care le-au pierdut deja.

Șefii Premier League sunt reticenți să ia măsuri care ar putea duce la intrarea lui Everton în insolvență. Însă, în același timp, nu vor fi presați să se grăbească în luarea unei decizii.

Potențialii cumpărători, 777Partners, intenționează să-și finanțeze propria preluare a Everton, fără a se baza pe împrumuturi. Se afirmă că aceștia controlează fonduri de investiții în valoare de 6 miliarde de lire sterline.

Cu peste 60 de companii în portofoliul lor, a fost dificil pentru Premier League să investigheze. Șefii Premier League sunt hotărâți să stabilească „sursa și suficiența” fondurilor 777Partners. În plus, s-ar propune depunctare suplimentară, de data aceasta de nouă puncte, în plus față de cele zece pe care le-au pierdut deja.

Există, de asemenea, numeroase cazuri juridice în curs de desfășurare în SUA, care implică companii asociate cu 777Partners. Cu toate acestea, Everton rămâne optimist că tranzacția va fi finalizată.

Articolul Lovitură istorică pentru Everton: câștigă pe teren, dar poate să piardă alte puncte din cauza problemelor financiare apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!