Miță Iosif s-a dus să ia licența PRO în Moldova. „Am luat BAC-ul la 18 ani, vă spun și cu ce notă. Am mers în Moldova pentru filozofia școlii de acolo”. Ce colegi are. Exclusiv

Miță Iosif s-a dus să ia licența PRO în Moldova. „Am luat BAC-ul la 18 ani, vă spun și cu ce notă. Am mers în Moldova pentru filozofia școlii de acolo”. Ce colegi are. Exclusiv

 

La aproape doi ani de când s-a despărțit de Rapid, Mihai Iosif e pe cale să devină antrenor principal cu acte în regulă. În momentul de față urmează cursurile pentru obținerea licenței PRO.

Nu a ales, însă, școala de antrenori din cadrul FRF, ci Republica Moldova. Motivul? L-a dezvăluit chiar el, în ediția de luni, 11 decembrie a emisiunii Play Sport Live.

Miță Iosif își ia licența PRO în Moldova

Potrivit antrenorului care a readus Rapidul pe prima scenă a fotbalului românesc, filosofia propusă de vecinii de peste Prut l-a determinat să se îndrepte către această școală. La cursurile pentru licența Pro s-au mai înscris Ianis Zicu și Marius Croitoru.

De asemenea, Mihai Pintilii se pregătește pentru obținerea licenței A. În aceeași situație se află și căpitanul giuleștenilor, Cristi Săpunaru.

„Am luat BAC-ul la 18 ani. Am luat 8, cred că 7,90 a fost media generală. L-am luat la 18 ani, nu la 38. Nu din cauza asta m-am dus în Moldova. Am luat carnetul de antrenor în România. M-am dus în Moldova pentru filosofia școlii de antrenori de acolo. Mi-a plăcut. Nu știu ce e în România, probabil se face școală ca peste tot. Trebuie făcută și școala de antrenori. Pentru un popor, evoluția înseamnă cultură și civilizație. Ai nevoie de școală. Pintilii și Săpunaru sunt la Licența A, eu cu Zicu și cu Marius Croitoru suntem la cursurile PRO”, a declarat Miță Iosif la PlaySport Live.

Săpunaru: „M–am cocoţat în bananier acolo? Merg la judecată dacă mi se interzice să profesez”

În privința tehnicienilor școliți în Republica Moldova au existat de-a lungul timpului o mulțime de controverse, mai ales că FRF nu recunoaște carnetul dobândit în această țară. Cristian Săpunaru a răbufnit în urmă cu ceva timp, anunțând că își va căuta dreptatea în instanță dacă nu i se va permite să profeseze.

„În Moldova am făcut cursul de licenţă B şi acum aştept să încep la A. E ilegal să studiezi în Moldova? Cum să nu se echivaleze? Ce, eu am fost acolo să… m-am cocoţat în bananier, să iau banane? M-am dus şi am făcut şcoală.

Eu le-am mai spus şi o mai spun şi acum, noi, foştii fotbalişti, intrăm în aceeaşi oală cu oamenii care vor să facă şcoală de fotbal. Şi nu mi se pare normal. Pentru că 20 de ani nu am fost zugrav, am fost fotbalist.

Iar eu când mă apuc de o şcoală, trebuie să am şi eu un avantaj faţă de omul care n-a făcut. Sau dacă eu vreau să fiu antrenor şi trebuie să fac şi şcoala de antrenori, separat, mi se pare normal să fac şcoala de antrenor cu unul care vrea să fie profesor la şcoală. Eu, oricum, o să antrenez aşa când o să fie timpul meu şi, dacă o să mi se îngrădească dreptul la muncă, o să apelez la judecată.

Normal că mă pregătesc, pentru că eu vreau să rămân în fotbal, nu vreau să stau să mă duc să fac şcoli. Când, la 40 de ani mă apuc de şcoală, la 50 de ani termin, mă apuc la 50 de ani să antrenez? Ai nevoie de 7 ani (n.r. până când un antrenor ia toate licenţele), nici nu ştiu, în 7 ani poţi să mori, nici nu apuci să antrenezi”, a spus căpitanul Rapidului.

Articolul Miță Iosif s-a dus să ia licența PRO în Moldova. „Am luat BAC-ul la 18 ani, vă spun și cu ce notă. Am mers în Moldova pentru filozofia școlii de acolo”. Ce colegi are. Exclusiv apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!