„Nu și-a consumat ultima picătură de cerneală”. Analiză lucidă, înainte de procesul Simonei Halep de la TAS

„Nu și-a consumat ultima picătură de cerneală”. Analiză lucidă, înainte de procesul Simonei Halep de la TAS

 

Simona Halep este suspendată patru ani pentru dopaj și speră că la Tribunalul de Arbitraj Sportiv va găsi o modalitate prin care să-și salveze cariera și onoarea. Procesul de la Lausanne se va desfășura peste o lună și jumătate, iar jurnaliștii din Franța au scris despre acest moment foarte important din viața sprtivei, analizând și ce se poate întâmpla.

Cazul Simona Halep a fost analizat de presa franceză

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj de tribunalul Sport Resolutions, în urma acuzațiilor Agenției Internaționale din Tenis. Sportiva din România mai are o singură șansă să scape de aceste acuzații și de această pată neagră de pe blazonul ei: apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Forul de la Lausanne a anunțat că acest caz va fi dezbătut în perioda 7-9 februarie 2024. Simona Halep va fi chemată să-și apere cauza.

„Cazul Simonei Halep nu și-a consumat ultima picătură de cerneală. Suspendată timp de patru ani, Simona continuă să se antreneze și să spere că poate răsturna situația în favoarea sa. După verdictul primit din partea ITIA și Sports Resolutions, ea a făcut apel la decizie.

Judecarea apelului româncei se va întinde pe o perioadă de trei zile, între 7 și 9 februarie 2024”, scriu cei de la tennisactu.net.

Simona Halep n-a mai jucat un meci oficial de tenis din 29 august 2022 și în acest moment nu mai face parte din clasamentul WTA, un top pe care l-a condus de două ori.

Ce se poate întâmpla la TAS

Simona Halep speră să scape de suspendarea de patru ani și să se întoarcă pe terenul de tenis, dar mai multe voci autorizate au vorbit despre posibilitatea ca această pedeapsă să se înjumătățească. Ceea ce ar însemna doi ani departe de terenul de tenis. O astfel de decizie ar însemna că poate juca din nou tenis în octombrie 2024. Există însă și o variantă de coșmar prin care TAS să accepte o suspendare de șase ani, așa cum au cerut acuzatorii jucătoarei în fața tribunalului din Londra. Acuzațiile au fost extrem de grave.

– Dopingul Simonei Halep a fost repetitiv și sofisticat.

– Grupul de experți a dovedit că stimularea sanguină a fost activă între cel puțin martie 2022 și septembrie 2022. Deci Simona Halep a utilizat mai mult de o substanță interzisă și/sau metodă interzisă în multiple ocazii.

– Jucătoarea s-a erijat în comportament înșelător sau obstructiv pentru a evita detecția sau recunoașterea faptelor sale.

– Momentul sugerează că dopingul sanguin a fost gândit pentru ca jucătoarea să aibă la dispoziție sânge oxigenat în timpul turneelor de la Wimbledon (iulie 2022) și US Open (august 2022).

Articolul „Nu și-a consumat ultima picătură de cerneală”. Analiză lucidă, înainte de procesul Simonei Halep de la TAS apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!