Ogăraru, încă o intrare prin alunecare la Oprița! „Exercițiu de război” la echipa Armatei: „Spunem lucrurilor pe nume și lăsăm diplomația. Salariile sunt 5% în comparație cu cei dați afară”

Ogăraru, încă o intrare prin alunecare la Oprița! „Exercițiu de război” la echipa Armatei: „Spunem lucrurilor pe nume și lăsăm diplomația. Salariile sunt 5% în comparație cu cei dați afară”

 

George Ogăraru continuă disputa cu Daniel Oprița.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook, Ogăraru evidențiază prestațiile reușite în acest sezon de juniorii Matei și Raicu. Ogăraru ia drept reper evoluțiile celor 5 fotbaliști de care Oprița se desparte în această iarnă, Chunchukov, Topuzov, Boiciuc, Enceanu și Buziuc.

Șeful academiei de la Steaua spune că puștii promovați de la grupele de juniori au cifre superioare fiecăruia dintre cei 5, deși au avut mult mai puțin timp de joc și sunt plătiți mult mai prost.

„Sunt momente în care trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să lăsăm diplomația deoparte! Sunt unii ‘specialiști’ care cred că introducerea în teren a unui junior din academie este un compromis care afectează negativ evoluția echipei de seniori. Statisticile ne arată că, în acest sezon, juniorii proveniți din Academia Steaua, Matei și Raicu, sunt mai eficienți decât toți ceilalți cinci seniori la care stafful echipei mari vrea să renunțe. Trei din aceștia fiind atacanți centrali”, își începe Ogăraru postarea.

„De menționat faptul că numărul total de minute jucate de acești doi juniori cumulează doar un sfert din timpul acordat celor cinci seniori. Deși nu contează prea mult acest aspect la această vârstă, vreau să clarific și perspectiva financiară juniori/seniori, în condițiile date, ale lipsei dreptului de promovare. S-a vorbit mult despre motivarea jucătorilor atunci când știu că nu pot promova la final de sezon, în caz că își vor îndeplini obiectivul.

Pentru a avea un reper concret, trebuie știut faptul că salariul juniorilor, membri ai echipelor naționale U18 și U19, este practic incomparabil cu al oricăruia dintre cei 5 seniori menționați, reprezentând aproximativ 5% din salariul lunar al fiecăruia dintre ei. Acest aspect nu îi împiedică pe copii să livreze calitate atunci când intră în teren la seniori, la tineret sau la echipa națională de juniori. Valorile care îi motivează pe acești copii sunt clare și vor fi întotdeauna mai puternice decât latura financiară”, continuă pledoaria lui Ogăraru.

„Cred cu tărie în calitatea copiilor noștri și voi apăra cu orice preț promovarea juniorilor Academiei Steaua în echipa de seniori cît timp aceștia demonstrează în mod concret faptul că merită să primească șansa de a-și îndeplini visul”, a concluzionat Ogăraru.

La mijlocul săptămânii, Steaua a trecut în Liga de Tineret de Farul, liderul clasamentului. Echipa antrenată de Laurențiu Diniță a câștigat cu 3-1.

În toamnă, după ce a devenit clar că Steaua nu va avea drept de promovare nici în acest sezon, Daniel Oprița l-a atacat pe Ogăraru, după insistențele celui din urmă de a vedea cât mai mulți juniori promovați la prima echipă.

„În vară, am vrut să plec. Am fost la club și mi s-a zis să stau, că se rezolvă cu promovarea. Eu dacă pierd niște meciuri, plec. Domnul Ogăraru nu pleacă, am văzut declarațiile lui legate de academie. E postul meu în joc, trebuie să bag jucătorii pe care i-am adus. De aia i-am adus, ca să joace. Au venit de la echipe cu pretenții. Sunt și din academie băieți, i-am luat la echipa mare și au jucat. Dar am văzut că nici la juniori nu stăm prea bine, ne-a bătut Rapid cu 4-1 și a fost mult peste noi. Iau de la academie dacă îi văd că ar putea să facă față în momentul ăsta”, a spus Oprița la finalul lui septembrie.

Articolul Ogăraru, încă o intrare prin alunecare la Oprița! „Exercițiu de război” la echipa Armatei: „Spunem lucrurilor pe nume și lăsăm diplomația. Salariile sunt 5% în comparație cu cei dați afară” apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!