Probleme majore pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. Ce s-a întâmplat în urmă cu puțin timp

Probleme majore pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. Ce s-a întâmplat în urmă cu puțin timp

 

Mircea Lucescu se confruntă cu o situație extrem de delicată în aceste momente la Dinamo Kiev. Este bine cunoscut faptul că războiul declanșat de Rusia în Ucraina în luna februarie a acestui an este în plină desfășurare. În cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie, armata rusă a lansat o nouă ofensivă asupra capitalei Kiev.

Câțiva jucători antrenați de Mircea Lucescu au avut nevoie de îngrijiri medicale după ultimul atac lansat de ruși asupra capitalei Kiev

Conform relatărilor din presa internațională, atacul a fost alcătuit din nu mai puțin de 31 de rachete. Dintre acestea, 21 ar fi fost interceptate de către apărarea ucraineană. Din nefericire, 10 dintre aceste rachete nu au putut fi distruse, iar ele au lovit puncte critice din Kiev și din împrejurimi. Au fost afectate mai multe blocuri de locuințe, autostrada Kiev – Odessa, câteva termocentrale, stații de pompare a apei și antene de telefonie mobilă și internet.

De asemenea, o rachetă a lovit la mică distanță de baza în care se pregătesc în prezent cei de la Dinamo Kiev. Iar, potrivit sport.ro, câțiva jucători ai lui Mircea Lucescu au avut chiar nevoie de îngrijiri medicale. Ei au fugit pentru a se adăposti în hotelul din interiorul bazei de pregătire, moment în care unii dintre ei au alunecat pe gheață și au suferit anumite lovituri.

Antrenorul român, „lovit” când se aștepta mai puțin

Acest moment teribil a venit la doar câteva săptămâni după ce Mircea Lucescu s-a arătat bucuros de faptul că, în ultima perioadă, capitala Kiev nu a mai fost atacată la fel de intens ca în primele luni ale războiului.

„Ne-am mutat la Kiev, ne putem antrena normal acum. Din păcate, jucătorii de rezervă nu se antrenau, nu aveau posibilități. Practic jucam doar cu titulari. Joc doar cu fotbaliști de la Dinamo Kiev, nu mai există străini. Să știți că alte echipe din Ucraina au transferat, pe când noi nu am făcut asta.

La Kiev totul s-a liniștit. Ne cam ocolesc și alarmele, avem posibilitatea să ne antrenăm. Nu jucăm cu suporterii, meciurile sunt pentru oamenii care stau acasă. E greu cu energia electrică, aprovizionarea cu apă. Se stinge lumina cam peste tot, perioade îndelungate, dar fotbalul face parte din viața societății. E partea asta sentimentală, oamenii au nevoie de așa ceva.

Mircea Lucescu a dezvăluit chiar că a vrut să plece de la Dinamo Kiev

Am avut atâtea discuții, dar după meciul cu Benfica, sincer, am vrut să las totul. Nu e ușor pentru mine, la vârsta mea, să călătoresc 10 ore cu autocarul. Eram obișnuit să mă lupt pentru titluri, am ajuns în situația în care nu puteam să stăpânesc ce se întâmplă aici. Am rămas, totuși, m-am gândit că nu era normal să fac asta, mai ales prin ce trece poporul ăsta.

Sperăm că revenim și că, la un moment dat, lucrurile se vor opri, să scăpăm de barbaria asta, să revenim la o viață normală. Nu voi înțelege niciodată ce-i determină pe oameni să mențină acest război. Când e pace, totul e frumos, la război e incontrolabil. Așa a fost și în 2014, când mergeam la Kiev și jucam meciurile cu Șahtiorul, după ocupația din Donețk. Pe atunci eram în avion, acum în autocar”, a spus antrenorul român al lui Dinamo Kiev, la începutul lunii noiembrie, la Radio Sport Total FM.

Articolul Probleme majore pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. Ce s-a întâmplat în urmă cu puțin timp apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!