Răzvan Itu: ”George Cosac nu mai este președintele FRT! Să predea cheile noului președinte interimar, Ion Țupa! Este o decizie istorică a Tribunalului!” Exclusiv

Răzvan Itu: ”George Cosac nu mai este președintele FRT! Să predea cheile noului președinte interimar, Ion Țupa! Este o decizie istorică a Tribunalului!” Exclusiv

 

Continuă lupta în instanță pentru conducerea tenisului din România! Ieri, Tribunalul București a dat o decizie care ar putea să îl înlăture de la conducere pe președintele interimar, George Cosac!

Playsport.ro a aflat despre această decizie importană a instanței și vă prezintă, în Exclusivitate, dedesubturile acesteia și cum ar putea schimba echilibrul de forțe la vârful Federației.

Tribunalul București ”respinge ca neîntemeiată”!

Printre zecile de procese care au sufocat buna gestionare a Federației Române de Tenis, ieri, la Tribunalul București s-a dat un verdict care ar putea înclina definitiv balanța în favoarea contestatarilor președintelului interimar, George Cosac. Iată ce scrie în această decizie (FOTO FACSIMIL), publicată ieri pe portalul instanțelor: ”Respinge cererea de înscriere în Registrul Federațiilor aflat la grefa Tribunalului București a modificării aduse componenței organelor de conducere a petentei FRT, prin Hotărârea Adunării Generale din 10 februarie 2023, ca neîntemeiată”.

Se respinde cererea de înscriere a membrilor care l-au votat pe Cosac!

Ce înseamnă acestă decizie? Pe înțelesul tuturor, înseamnă că respinge, ca neîntemeiată, cererea de înscriere a celor 157 de reprezentanți de cluburi, care l-au votat în funcția de președinte pe George Cosac, în data de 10 februarie 2023. Atunci, fostul jucător de tenis, în vârstă de 55 de ani, ”a câştigat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis care s-au desfăşurat, vineri, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti după ce ceilalţi patru candidaţi, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală. Cosac a primit 142 de voturi, alte două fiind declarate invalide. La începutul Adunării Generale de alegeri de vineri au fost prezenţi 157 din numărul total de 421 de membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis, însă până la exprimarea votului 13 preşedinţi au plecat”, așa cum anunța Agerpres, la acel moment. Așadar, din moment ce Tribunalul respinge cererea de înscriere a respectivilor membri votanți în Registrul Federațiilor, Adunarea Generală din 10 februarie își pierde validitatea.

Răzvan Itu: ”Domnul Cosac George nu este și nu a fost niciodată președinte legal!”

Contactat de Playsport.ro, vicepreședintele FRT, Răzvan Itu, fost manager general al Federației, destituit la începutul acestui an, a lansat un nou atac dur la adresa lui Cosac. El susține că această decizie este cât se poate de clară și arată încă o dată că George Cosac ”nu este și, de fapt, nu a fost în această perioadă președinte interimar legal al FRT”

Răzvan Itu este virulent la adresa lui George Cosac, pe care îl consideră vinovat de starea tenisului românesc, așa cum a declarat într-un interviu pentru Playsport.ro:

Să vă explic, pentru a înțelege mai bine! Instanța a respins cererea lui George Cosac și a ”găștii” sale de înscriere în Registrul Federațiilor. Astfel, a declarat ca nelegală Adunare Generală din 10 februarie! Asta înseamnă că George Cosac nu este și, de fapt, nu a fost în această perioadă președinte interimar legal al FRT. A fost un președinte ”abuziv”, așa cum am spus în nenumărate rânduri, în intervențiile mele publice!

”Domnul Cosac George să predea cheile noului președinte interimar, Ion Țupa!”

Mai mult, Răzvan Itu, reprezentant al României la Tennis Europe, acolo unde deține funcția de coordonator a două comisii, îi solicită ”președintelului ales ilegal și abuziv” să părăseacă funcția și ”să predea cheile Federației” lui Ion Țupa, desemnat președinte interimar de cluburile înscrise în Registrul Federațiilor, în data de 17 martie:

Ca atare, pe cale de consecință logică, așteptăm ca domnul Cosac George, auto-proclamat ilegal președinte al FRT să predea cheile noului președinte interimar, Ion Țupa, desemnat de cluburile înscrise în registru pe data de 17 martie!

Domnule Cosac, fac un apel public: nu vă mai agățați de scaunul pe care v-ați cățărat abuziv! Faceți și mai mult rău tenisului românesc! Ați adus prea multe prejudicii acestui sport atât de iubit de români! Această decizie a instanței vă arată clar direcția!

Trebuie menționat că decizia Tribunalului București poate fi atacată cu Apel, în termen de 5 zile de la comunicare, adică data de 25 mai.

Articolul Răzvan Itu: ”George Cosac nu mai este președintele FRT! Să predea cheile noului președinte interimar, Ion Țupa! Este o decizie istorică a Tribunalului!” Exclusiv apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!