Ședință de urgență convocată de Ciolacu la Palatul Victoria într-o criză fără precedent pentru sportul din România

Ședință de urgență convocată de Ciolacu la Palatul Victoria într-o criză fără precedent pentru sportul din România

 

Marcel Ciolacu i-a convocat pe șefii de la Agenția Națională pentru Sport și de la Comitetul Olimpic și Sportiv, Elisabeta Lipă, respectiv Mihai Covaliu, pentru a găsi o soluție la una dintre problemele care ard în sportul românesc.

Ciolacu a reacționat după ce șefa federației de gimnastică s-a plâns că nu poate continua antrenamentele cu echipa de gimnastică feminină calificată la Jocurile Olimpice din cauza lipsei surselor de finanțare.

Elisabeta Lipă a dat primele detalii despre ce s-a discutat la meetingul cu Ciolacu, imediat după ce acesta a avut loc.

„Am avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Acesta a spus foarte clar că nu va finanţa niciodată federaţii separat, ci toţi sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice. Ne-a transmis să nu ne facem probleme, pentru că toată lumea vorbeşte de bugete tăiate şi alte neajunsuri. Premierul ne-a asigurat că pentru echipa României care va merge la Jocurile Olimpice, dacă vom fi în situaţia să nu avem fonduri, ne va ajuta prin fondul de rezervă al Guvernului”, a spus Lipă.

Mesajul de susținere primit din partea lui Ciolacu l-a bucurat și pe Covaliu: „Am discutat cu premierul aspecte legate de sport şi despre ce se va întâmpla în 2024. Subiectul a fost centrat pe Jocurile Olimpice de la Paris, dar am intrat şi în problemele care ne interesează, şi anume susţinerea Guvernului, mă refer la finanţare, buget pentru ceea ce înseamnă anul 2024. Prim-ministrul ne-a asigurat de întregul suport al domniei sale personal, dar şi al Guvernului”.

Despre situația de la gimnastică, Mihai Covaliu n-a dat prea multe detalii. Subiectul a fost însă atins.

„Am discutat puţin şi de gimnastică, pentru că s-a creat aşa, un curent, care pe de o parte a fost înţeles, pe de altă parte unii oameni se întrebau dacă lotul nu are bani de pregătire. Lucrurile stau puţin altfel, iar premierul ne-a asigurat de întregul suport pentru tot ceea ce înseamnă pregătire olimpică şi finanţare, dar a subliniat în funcţie de performanţa pe care fiecare şi-o propune la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus fostul scrimer.

Într-un comunicat transmis de Federația de Gimnastică pe 14 noiembrie, instituția cerea finanțare din partea companiilor prin mecanismul de sponsorizare aplicat la nivel național. Motivația comunicatului era situația financiară fără precedent în care se află gimnastica din România.

Articolul Ședință de urgență convocată de Ciolacu la Palatul Victoria într-o criză fără precedent pentru sportul din România apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!