Situația ciudată în care se află Simona Halep. Ironie fină, după ce TAS a anunțat când se va juca apelul

Situația ciudată în care se află Simona Halep. Ironie fină, după ce TAS a anunțat când se va juca apelul

 

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj în luna septembrie a acestui an, iar apelul de la Tribunalul de Arbitraj va fi judecat în februarie anul viitor. Jucătoarea din România are de așteptat încă o dată destul de mult, după ce procesul de la Sport Resolutions a fost amânat de trei ori, la solicitarea Agenției Internaționale de Integritate în Tenis. Jurnaliștii de la Punto de Break sunt uluiți de această situație și scriu că birocrația din tenis a depășit-o pe cea din politică.

Simona Halep, compătimită de jurnaliștii din Spania

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv unde speră să-și salveze onoarea și cariera. Sport Resolutions a suspendat-o pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, după ce Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a dovedit că sportiva a consumat Roxadustat, dar și că a apelat la ceea ce se numește „doping sanguin”. Cei care au formulat acuzațiile au cerut o suspendare de șase ani.

Simona Halep a primit vestea că a fost suspendată în luna septembrie, iar apelul de la Lausanne este programat în perioada 7-9 februarie 2024. Este o nouă perioadă de așteptare destul de lungă, după stresul provocat de cele trei amânări de la Sport Resolutions, tribunalul independent de la Londra.

„Dacă lucrurile în politică merg greu, o nouă vorbă ar trebui inventată pentru a diagnostica rapiditatea cu care se desfășoară lucrurile în tenisul profesionist, în special în situații birocratice. Simona Halep a fost suspendată în urmă cu 14 luni și abia acum știe data la care mult așteptatul proces va avea loc în sfârșit”, a scris Punto de Break.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce a aflat când judecă TAS recursul Simonei Halep

De ce a fost suspendată Simona Halep

Simona Halep a fost testată la US Open, iar ultimul meci l-a jucat pe 29 august 2022, în primul tur al competiției americane. Acuzațiile au fost foarte grave.

– Dopingul Simonei Halep a fost repetitiv și sofisticat.

– Grupul de experți a dovedit că stimularea sanguină a fost activă între cel puțin martie 2022 și septembrie 2022. Deci Simona Halep a utilizat mai mult de o substanță interzisă și/sau metodă interzisă în multiple ocazii.

– Jucătoarea s-a erijat în comportament înșelător sau obstructiv pentru a evita detecția sau recunoașterea faptelor sale.

– Momentul sugerează că dopingul sanguin a fost gândit pentru ca jucătoarea să aibă la dispoziție sânge oxigenat în timpul turneelor de la Wimbledon (iulie 2022) și US Open (august 2022).

Simona Halep a dovedit la Sport Resolutions că suplimentele nutritive pe care le-a folosit au fost contaminate accidental cu Roxadustat. Versiunea ei a fost acceptată parțial, iar judecătorii au transmis că există date care arată că jucătoarea a luat substanțe interzise și dintr-o altă sursă.

Jucătoarea din România nu mai face parte din clasamentul WTA, dar se antrenează în fiecare zi ca și cum și-ar aștepta, din clipă în clipă, întoarcerea pe terenul de tenis.

Articolul Situația ciudată în care se află Simona Halep. Ironie fină, după ce TAS a anunțat când se va juca apelul apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!