Șoc în fotbalul mondial. Cvadruplul câștigător al Ligii Campionilor s-a retras la doar 29 de ani

Șoc în fotbalul mondial. Cvadruplul câștigător al Ligii Campionilor s-a retras la doar 29 de ani

 

Raphael Varane a generat în cursul zilei de joi un adevărat șoc în fotbalul mondial. Fundașul central de doar 29 de ani, campion mondial în 2018 cu naționala Franței și vicecampion mondial în 2022, dar și de 4 ori câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, și-a anunțat retragerea din echipa națională a „cocoșului galic”.

Șoc în fotbalul mondial! Raphael Varane se retrage din naționala Franței la doar 29 de ani

În prezent la Manchester United, Varane a transmis un mesaj în acest sens prin intermediul rețelelor de socializare. El a explicat că își dorește să îi lase pe jucătorii din „noua generație” să strălucească în tricoul naționalei Franței.

„Când eram copil, îmi amintesc cum urmăream naționalei Franței în 1998, echipă care ne-a făcut pe toți să experimentăm niște emoții de nedescris. Am visat să fiu și eu unul dintre eroii care să îmbrace tricoul naționalei și 20 de ani mai târziu am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea. Am adus acasă Cupa Mondială.

Nu o să uit niciodată. Încă simt emoțiile acelei zile, 15 iulie 2018. A fost una dintre cele mai memorabile momente ale vieții mele. Victoria asta nu era posibilă fără Didier Deschamps și fiecare membru al staff-ului, precum și coechipierii cu care am apărat tricoul în fiecare meci.

Dar cel mai important, această victorie nu era posibilă fără fiecare dintre voi care ne-ați susținut de-a lungul drumului nostru. Pasiunea voastră, celebrările și sărbătoarea din Franța după Cupa Mondială vor rămâne mereu atașate de mine. Chiar și după înfrângerea de anul trecut ne-ați primit ca pe niște eroi.

Mulțumesc tuturor, fiecăruia dintre voi, de o mie de ori. O să-mi lipsească aceste momente cu siguranță, dar a venit timpul pentru noua generație să iasă în față. Avem o mulțime de tineri jucători talentați care sunt gata să preia controlul și care merită o șansă și au nevoie de susținere, de aceea mă retrag și fac un pas înapoi.

Din adâncul inimii mele, vă mulțumesc!”, a scris Raphael Varane pe Instagram.

Cum a reacționat Didier Deschamps

Fără îndoială, pierderea lui Varane reprezintă o mare problemă pe termen scurt pentru selecționerul Franței. Fundașul central a bifat nu mai puțin de 93 de selecții pentru naționala „cocoșului galic” și a marcat 5 goluri. El s-a confruntat însă cu ceva probleme medicale în ultimii ani și, cel mai probabil, și acest aspect a contat foarte mult în luarea acestei decizii.

La scurt timp după anunțul făcut de Varane, Didier Deschamps a dezvăluit că știa deja de câteva zile despre această decizie a fotbalistului. De asemenea, selecționerul Franței a spus că înțelege și respectă în totalitate hotărârea luată de jucătorul lui Manchester United.

Raphael m-a sunat acum câteva zile și mi-a explicat că vrea să se retragă de la națională. Este un băiat inteligent, care știe să cântărească mult o decizie și care ia în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele.

Fără să detaliez dialogul cu el, Raphael crede că aventura sa de la națională a ajuns la sfârșit. Am fost într-o situație similară cu a lui, i-am înțeles argumentele și îi respect decizia, deși poate părea regretabilă, mai ales având în vedere ce a reușit și cum s-a comportat de la început până la final la națională.

(…) Drumurile noastre s-au despărțit și vreau să îi salut onestitatea și devotamentul nesfârșit pentru tricoul albastru. Raphael a jucat un rol crucial atât pe teren, cât și în afara lui.

A fost o mare plăcere să îi fiu antrenor și știu că același lucru îl pot spune și ceilalți din staff. Îi doresc tot binele și cea mai mare fericire posibilă”, a spus Didier Deschamps, citat de L’Equipe.

Sursă foto: Instagram

Articolul Șoc în fotbalul mondial. Cvadruplul câștigător al Ligii Campionilor s-a retras la doar 29 de ani apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!