Uluitor! Metoda SF prin care o rețea infracțională frauda pariuri online

Uluitor! Metoda SF prin care o rețea infracțională frauda pariuri online

 

O rețea ce frauda pariurile online, formată în majoritate din români și bulgari, a fost arestată în Spania.

Cei implicați se foloseau de o tehnologie avansată pentru a manipula streamingurile.

Rețea infracțională, destructurată după 3 ani de investigație

Interpol, Policia Nacional (poliția spaniolă) și Poliția Română, cu sprijinul Europol, au demarat o anchetă în anul 2020, când au aflat despre o serie de pariuri sportive online suspecte, plasate pe evenimente din tenisul de masă. După analizarea datelor de care dispuneau, anchetatorii au reușit să identifice o rețea infracțională de origine română și bulgară stabilită pe teritoriul Spaniei, care corupea, totodată, sportivi, în principal din România și Bulgaria, conform comunicatului emis de Ministerul de Interne din Spania.

Grupul dispunea, de asemenea, de un sistem tehnologic inovator prin care reușea să se afla în avantaj în fața caselor de pariuri. Mai precis, acesta s-a folosit de sateliți de ultimă generație pentru a capta transmisiunile în direct ale competițiilor, astfel încât rezultatele să ajungă la suspecți înainte de a ajunge la casele de pariuri.

Datorită acestor sateliți, dar și a altor sisteme tehnologice, cei din rețea puteau să parieze în siguranță, respectiv să fraudeze casele de pariuri, deoarece cunoșteau în prealabil ce urma să se întâmple în partidele respective. Au fost arestate 23 de persoane, inclusiv liderul și „traderul” unei importante case de pariuri, care se ocupa de validarea pariurilor online făcute de rețea. Toate pariurile celor implicați în rețeaua de trucare a meciurilor erau plasate pe numele altor persoane, care ulterior colectau câștigurile.

Au fost efectuate patru percheziții la domiciliu, în urma cărora s-a confiscat echipament informatic numeros, aproximativ 80 de telefoane mobile, două antene parabolice de dimensiuni mari împreună cu receptoare de semnal, un vehicul de lux, numeroase carduri de credit și de debit, documente ale altor persoane și peste 200 de cartele SIM preplătite, plus sume de bani în numerar. În plus, au fost blocate 47 de conturi bancare.

Investigația continuă pentru localizarea și prezentarea în fața autorităților judiciare a altor membri ai organizației criminale, precum și pentru identificarea diferiților sportivi implicați în aranjarea meciurilor sportive.

Articolul Uluitor! Metoda SF prin care o rețea infracțională frauda pariuri online apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!