VIDEO. Americanii au încercat să ni-l fure pe David Popovici. Ce a stat în calea plecării românului peste ocean. „Au apărut zeci de oferte!”

VIDEO. Americanii au încercat să ni-l fure pe David Popovici. Ce a stat în calea plecării românului peste ocean. „Au apărut zeci de oferte!”

 


Fenomenul David Popovici continuă să scrie istorie. În cadrul Campionatului European de la Roma, românul legitimat la CS Dinamo a stabilit cel mai bun timp din istorie la proba de 100 de metri liber;
Totuși, înainte de a doborî recorduri peste recorduri, David Popovici a fost aproape de un „transfer” în State. După cum a recunoscut în cadrul podcast-ului Fair Play, sportivul lui CS Dinamo a avut pe masă oferte din Statele Unite ale Americii și Europa.

„Au apărut zeci de oferte de la cele mai prestigioase universități din SUA și Europa”

David Popovici este fără dar și poate omul momentului în înotul mondial. Tânărul de doar 17 ani a stabilit un nou record în cadrul Campionatului European de Natație de la Roma.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a încheiat cursa de 100 metri liber în 46,86 de secunde. Astfel, pe lângă medalia de aur și câștigarea cursei, și-a asigurat și doborârea recordului care stătea în picioare din 2009. Atunci, brazilianul Cesar Cielo Filho oprise ceasul la 46,91.

Totuși, înainte de toate aceste performanțe, David Popovici a fost aproape să plece în Statele Unite ale Americii. Plecarea peste ocean a fost oprită de relația pe care o are sportivul cu staff-ul său.

Înainte de a merge la Olimpiadă, aveam chestia asta, dorința de a merge în State, la universitate. După ce au apărut oferte, zeci, de la cele mai prestigioase universități din SUA sau Europa, am stat și m-am gândit. Ce ar însemna asta? Să merg acolo, să mă despart de antrenorul meu, să mă antrenez de altul și, de asemenea, să mă despart de întreaga mea echipă. Într-un sport atât de individual cum e înotul, relația și chimia cu antrenorii e esențială. Indiferent cât de premiați sau buni ar fi antrenorii în State la Harvard, Princeton, UCLA, nu ar fi cum este antrenorul meu.”, a subliniat campionul european și mondial la Fair Play podcast.

„Aș putea să spun că sunt cel mai bun!”

În cadrul aceleiași discuții, dinamovistul a vorbit despre ceea ce înseamnă mentalitate la nivel de top.

Aș putea să spun că sunt cel mai bun, pentru că am devenit campion mondial. Totuși, nu este de ajuns să fii campionat mondial o dată. Nu e de ajuns să fii cel mai bun din lume o dată. Trebuie să menții acest standard și să-ți reamintești constant că-și dorești prea tare chestia asta. Nu se poate întâmpla altcumva și faci tot ce-ți stă în putere ca să ajungi acolo. Nu trebuie s-o faci fiind arogant. Poți să te consideri cel mai bun din lume, să știi că ești și să conștientizezi faptul că și ceilalți cred că sunt cei mai buni din lume. Trebuie să le dai o încercare și cel mai bun să câștige. Așa e în sport. Poți să fii arogant spunându-le celorlalți că ești cel mai bun. Consider că, fiind atât de arogant, îți scad șansele de a câștiga.”

În plus, un alt mare avantaj al înotătorului, pe lângă partea mentală, îl reprezintă tehnica sa.

Am mulți adversari care nu știu să înoate perfect, ci repede. Avantajul meu este tehnica, eficiența și se apropie de acel perfect descris de experții în domeniu. Cred că e important ca, de mic, să fii învățat că tehnica e unul dintre cele mai importante aspecte în înot. Ca să încerc să explic: te uiți într-o finală olimpică și vezi că șase din opt înoată „urât”. Nu știi cum sparg apa, de unde împing. După, există unii care alunecă mai ușor. Bineînțeles, depinde și de distanță.” 

Articolul VIDEO. Americanii au încercat să ni-l fure pe David Popovici. Ce a stat în calea plecării românului peste ocean. „Au apărut zeci de oferte!” apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!