Ani de zile, atât durează până când o persoană păgubită își recuperează în instanță banii pe reparații în cazul unui accident provocat de un șofer cu mașina neasigurată

Ani de zile, atât durează până când o persoană păgubită își recuperează în instanță banii pe reparații în cazul unui accident provocat de un șofer cu mașina neasigurată

 

Ani de zile, atât durează până când o persoană păgubită își recuperează în instanță banii pe reparații în cazul unui accident provocat de un șofer cu mașina neasigurată.

Exemplificatoare în caz e situația unui proces deschis la Judecătoria Cluj-Napoca, unde instanța s-a pronunțat ieri, deși accidentul a avut loc în urmă cu mai bine de doi ani. A fost un accident cu pagube materiale, calculate la aproximativ trei mii de lei, care acum trebuie plătite de șoferul vinovat.

Procesul a fost deschis în iunie anul trecut, când firma asiguratoare a mașinii lovite a cerut instanței ca șoferul vinovat să fie obligat la plata sumei de 2.906,52 lei cu titlu de despăgubire, precum și a dobânzii legale penalizatoare aferente, calculată de la data producerii accidentului, 9 decembrie 2021, și la plata cheltuielilor de judecată, 200 de lei reprezentând taxă judiciară de timbru.

În motivare, reclamanta a arătat, în esență, că în 28 octombrie 2021 șoferul vinovat, în timp ce conducea o mașină Opel în Cluj-Napoca nu a păstrat o distanță de siguranță față de autovehiculul din fața sa, pe care l-a tamponat în partea din spate. Șoferul a fost amendat cu o sumă considerabilă, 3.885 lei, după ce Poliția a constatat că în momentul accidentului autovehiculul marca Opel nu era asigurat RCA, polița RCA prezentantă fiind expirată de câteva luni, având totodată și inspecția tehnică periodică expirată. Pârâtul nu a formulat întâmpinare în termen legal şi nici nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru a-şi exprima poziţia procesuală .

Instanța a admis ieri cererea și l-a obligat pe șoferul vinovat să plătească reclamantei suma de 2.906,52 lei, reprezentând contravaloarea despăgubirii achitate în dosarul de daună, plus dobânzi și plata cheltuielilor de judecată. Decizia, luată ieri, e executorie de drept dar poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, la Judecătorie.

Foto arhivă

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!