Primarul Emil Boc e ridiculizat de clujeni/Deși s-a lăudat că nu se va atinge de niciun copac de pe strada Universității, teiul care încurca perspectiva spre Biserica Piaristă a fost retezat/Când mai dați peste filmulețe cu cât de evoluat e Clujul, aceasta capitală galactică a inovației, să știți că așa arată, în realitate. Ca o minciună acoperită cu ce s-a găsit prin gunoaie”

Primarul Emil Boc e ridiculizat de clujeni/Deși s-a lăudat că nu se va atinge de niciun copac de pe strada Universității, teiul care încurca perspectiva spre Biserica Piaristă a fost retezat/Când mai dați peste filmulețe cu cât de evoluat e Clujul, aceasta capitală galactică a inovației, să știți că așa arată, în realitate. Ca o minciună acoperită cu ce s-a găsit prin gunoaie”

 

 Clujenii sesizează că s-a tăiat teiul tânăr din fața bisericii piariste de pe strada Universității din Cluj. Nu doar s-a tăiat, dar contructorii au acoperit zona cu moloz și mizerie ca nimeni să nu sesizeze că respectivul tei nu s-a mutat de pe strada, cum prevedea proiectul inițial. În ultima decizie luată în cazul rediscutării proiectului de reamenajare a zonei Kogălniceanu-Universității, comisia de monumente recomanda renunțarea la teiul de zece ani deoarece obturează perspectiva spre biserica gotică. Cu toate acestea, primarul Emil Boc a arătat public că nu va ține cont de decizie și că doar copacii fără coronament din zona hotelului Continental se vor tăia.

Primăria Cluj-Napoca a primit noile avize de la Comisia de Monumente Istorice pentru reamenajarea străzilor Kogălniceanu și Universității, din centrul orașului, toamna trecută.

Aceasta după petiții, dezbateri în spațiu public privind păstrarea copacilor de pe strada Universității sau refacerea soclului statuii Școala Ardeleană și dispute cu proiectanții cărora primarul le-a cerut să modifice proiectul.

Noul aviz de la Comisia de Monumente prevedea reinstalarea pe soclu a grupului statuar ”Școala Ardeleană” din fața Universității Babeș-Bolyai, dar și o recomandare privind eliminarea arborilor din fața bisericii baroce de pe Universității, considerându-se că ”efortul făcut pentru eliminarea parcajelor și eliberarea perspectivelor către acest valoros monument este anihilat de menținerea unor arbori tineri de aproximativ 10 ani.”

În direct la Napoca Live, la una dintre emisiunile locale la care obișnuiește să participe, primarul Emil Boc, a declarat că nu va ține cont de această recomandare, și că toți copacii existenți la momentul respectiv pe strada Universității vor rămâne la locul lor.

”Avizul Comisiei de Monumente este unul pozitiv în urma a ceea ce primăria, după dezbaterea publică, a solicitat, și anume repunerea pe soclu a grupului statuar Școala Ardeleană. Pe strada Universității, Comisia a fost de acord cu menținerea arborilor, cu excepția celor doi foarte mici, și face o recomandare de eliminare a celor din fața bisericii. N-o să pun în aplicare această recomandare, în sensul că este la latitudinea noastră ce vom face, și dacă tot am purtat o dezbatere publică de o lună, copaci versuri aliniamente perfecte, rămân adeptul copacilor. Când, natural, vor avea probleme, când se vor deteriora, vom discuta. Toți copacii rămân în picioare, cu excepția celor doi. Este și o formă de respect pentru cei care s-au implicat în această dezbatere, și e încă o dovadă că la primărie sunt uși deschise. Nu deținem monopolul adevărului, nu suntem cu idei predeterminate. Dacă în urma dezbaterii, dacă în urma aceea ce se discută în societate, un lucru poate fi îmbunătățit, n-avem nicio problemă să ținem cont de asta. Menținerea unui copac este o chestiune de sănătate publică, iar beneficiile păstrării acestora este un avantaj mult mai mare decât un aliniament perfect de arbori, cum s-a cerut. Nu va deranja pe nimeni prezența acestor copaci”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca, la Napoca Live , în 12 octombrie 2023.

Clujenii îl critică în spațiul public pe primar și râd amar de demagogia sa.
“L-AU TĂIAT. Tocmai am primit această fotografie. Usca-vi-s-ar sufletu-n voi, ticăloșilor. Cădea-v-ar mâinile alea de distrugători-ucigători. Putrezi-v-ar creierul ăla de imbecili cu aere, că și-așa numai de rău e bun. Prieteni, eu mă retrag o vreme de pe-aici. E prea mult, prea urât și mi-e o greață vecină cu nebunia. Om mai vorbi cândva, dar nu acum, nu zilele sau săptămânile astea. Nu acum, din orașul ăsta complet căzut în mâinile mutilatorilor, din țara asta alunecată în intunericul nepăsării sau al extremismului, din lumea asta care cultivă și sponsorizează crima/ genocidul.
Când au tăiat copacul ăsta, mi-au extirpat plămânii. Om mai vorbi după ce învăț iar să respir”, a arătat un activist din Cluj.

“Trunchiul asta de copac ascuns sub mult gunoi, de mai jos, e unul din cei doi copaci de pe Universitatii pe care se jura Emil Boc prin toamnă că nu vor fi tăiați. Take a good look, probabil ca a promis multe lucruri, așa arată ele. retezate și mascate cu gunoi. Când mai dați peste filmulețe cu cât de miau și evoluat e clujul, aceasta capitală galactică a inovației, să știți că așa arată, în realitate. Ca o minciună acoperită cu ce s-a găsit prin gunoaie”, a arătat un alt clujean.

Alți internauți s-au arătat conștienți că s-a dorit revenirea la situația de odinioară, însă au arătat că asta se face acum pe socoteala sănătății oamenilor.

 

 

 

 

 

​ 

Stire preluata de pe site-ul www.actualdecluj.ro  

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!