Voi ne-ați citit, noi v-am informat! Playsport a oferit cele mai tari exclusivități ale anului 2023! Ne-am calificat împreună la EURO 2024, am ales „Balonul de Aur” și am aflat cele mai tari transferuri din fotbalul românesc

Voi ne-ați citit, noi v-am informat! Playsport a oferit cele mai tari exclusivități ale anului 2023! Ne-am calificat împreună la EURO 2024, am ales „Balonul de Aur” și am aflat cele mai tari transferuri din fotbalul românesc

 

2023 a fost un an cu adevărat special. A fost anul care ne-a adus speranța că fotbalul românesc poate reveni la valoarea de altădată. Calificarea naționalei lui Edi Iordănescu la EURO 2024, după opt ani de „secetă”, explozia lui Radu Drăgușin, fundașul curtat de marile forțe europene și setea de performanță a unor „tricolori”, ne fac să sperăm că 2024 poate fi anul nostru.

Am intrat în anul 2023 după un 2022 plin de realizări și evenimente. Finalul anului trecut l-am petrecut împreună, în Qatar, Playsport fiind prima publicație online din România care și-a anunțat prezența la Campionatul Mondial câștigat de reprezentativa Argentinei, cu Lionel Messi în rolul principal.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în 2023. Vă vom prezenta cele mai tari știri pe care le-ați citit prima oară pe playsport.ro. Înainte de asta, redacția noastră vă urează un an nou cât mai fericit, cu cât mai multe împliniri. Vă invităm să ne fiți alături și în următorul an, în care ne propunem să fim mai buni și în care vrem să vă aducem și mai multe subiecte care să vă încânte.

Playsport a votat Balonul de Aur

Împlinirea a trei ani de Playsport a adus redacției noastre un cadou important. Jurnalistul Emanuel Roșu, redactorul șef al echipei noastre, a participat în acest an, din partea României, la fel ca în edițiile precedente, la scrutinul care a desemnat fotbalistul care a câștigat Balonul de Aur.

Astfel, la doar trei ani de la lansarea site-ului nostru, am ajuns pe lista celor mai selecte publicații din lume. Lionel Messi a câștigat, pentru a opta oară, cel mai important trofeu individual din fotbal.

Transferuri

În ultimii ani, implicarea jurnaliștilor în procesul transferurilor a devenit foarte important. De când Fabrizio Romano a lansat moda ”here we go”, mutările au început să apară prima oară în mediul online și în ziare, și apoi pe paginile oficiale ale cluburilor.

Publicația Playsport a fost puternic implicată în „piața transferurilor”. De la noi ați aflat că Adrian Mazilu pleacă în Premier League la Brighton sau că puștiul Cătălin Cârjan, ori Răzvan Oaidă semnează la Rapid.

De asemenea, tot noi v-am informat că Gică Hagi a devenit partener de afaceri cu marele Rivaldo, fostul Balon de Aur devenind partener și acționar la Farul Constanța.

Astăzi, în ultima zi a anului, v-am mai oferit o exclusivitate spectaculoasă. După ce Fabrizio Romano a anunțat transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, Playsport v-a oferit prima reacție a impresarului lui, Florin Manea.

Tot de la noi ați aflat de transferul lui Ionuț Radu în Premier League, la Bournemouth, dar și de condițiile în care au semnat Vlad Chiricheș și Siyabonga Ngezana la FCSB. Iată cele mai tari informații despre transferuri pe care le-ai citit prima dată pe Playsport.

Nicolae Dică, antrenor la CS Mioveni
Cătălin Cârjan, la Rapid
Rivaldinho, la Farul
Trădare: Răzvan Oaidă pleacă de la FCSB la Rapid
După ce a jucat la Liverpool și Arsenal, a ajuns la Farul
Costin, primul transfer al lui Dinamo de după promovare
Adi Petre, la Hermannstadt
Detalii despre contractul lui Ngezana de la FCSB
Sorin Cârțu, dezamăgit de transferul lui Băluță la FCSB
Antonio Sefer pleacă de la Rapid
Gabriel Debeljuh, la Sepsi OSK
Dennis Politic, la Dinamo
Adrian Mazilu, transfer de senzație la Brighton
Detalii despre negocierile dintre Vlad Chiricheș și FCSB
Ionuț Radu va juca în Premier League, la Bornemouth
Sepsi interzice transferul lui Ștefănescu la Rapid ori FCSB
Edjouma pleacă de la FCSB și semnează cu Bari
Ganea, transferat de FCSB
Micovschi, la UTA
”Șumi” revine: semnează cu Gaziantep
Stanciu, sub comanda lui Cosmin Contra la Damac
Ce salarii au Niță și Morais la Gaziantep
Drăguș, transferat de Șumudică în Turcia
Rivaldo, acționar la Farul
Reghecampf pleacă de la Craiova
Cum a reușit Petrolul să îl transfere pe Omrani
Ronaldo Deaconu, ținta lui Dinamo
Gâlcă, OUT din Polonia

Echipa națională merge la EURO 2024

Dacă analizăm toate rezultatele din 2023, în mod clar cea mai importantă realizare a fost calificarea României la EURO 2024. Iar pe 2 decembrie am aflat și cu ce echipe vom juca în grupa de la turneul din Germania.

Tot atunci, Playsport publica un interviu cu Gică Hagi, realizat de Ioana Cosma. După calificare, „Regele” a spus că după turneul final de vara viitoare vom trimite jucători în campionatele importante din Europa.

În acest interviu, jurnalista Ioana Cosma i-a amintit lui Gică Hagi de celebra conferință de presă în care spunea că jucătorii din „Generația de Aur” merită statuie.

Unul dintre meciurile „cheie” din preliminarii a fost cel dintre Elveția și România, din deplasare. Atunci, grație „dublei” lui Valentin Mihăilă, am revenit de la scorul de 2-0 și am obținut un punct. Tatăl fotbalistului de la Parma ne-a povestit cum a trăit acest meci.

Tot într-un dialog cu Ioana Cosma, Răzvan Raț, fotbalist care a mers alături de România la ultimul Campionat European unde ne-am calificat, a spus cine este urmașul lui la lot.

Dintre jucători, cea mai impresionantă creștere a fost cea a lui Radu Drăgușin. Fotbalistul este dorit de Tottenham și ar putea deveni cel mai scump român din istorie. În presa din Anglia se vorbește despre o sumă de transfer de 30 de milioane de euro, ceea ce ar însemna că fundașul de 21 de ani a depășit tranzacțiile în care au fost implicați Adrian Mutu, de la AC Parma la Inter, și Cristian Chivu de la AS Roma la Inter.

Superliga: cele mai tari subiecte

2023 a fost un an în care Superliga a trecut de la o extremă la alta. Playoff-ul sezonului 2022-2023 a oferit unul dintre cele mai palpitante finaluri de sezon din istorie. Totul s-a decis în meciul în care s-au înfruntat Farul și FCSB.

Cu o victorie, echipa lui Gigi Becali ar fi devenit lider, înainte de ultima etapă. Echipa din București a condus cu 0-2, dar în final, Farul s-a impus cu 3-2 și a cucerit al doilea titlu din istorie.

După acest meci, Gigi Becali a fost atacat dur, mulți considerând că meciul a fost pierdut de schimbările dictate de el. Printre ei, și impresara Anamaria Prodan.

Vedeta Farului din acel meci a fost Mateus, fotbalist venit la Farul după ce a fost dat afară de FC Botoșani. Totuși, cel mai important jucător al sezonului a fost Adrian Mazilu, fotbalist ce ne-a dezvăluit că visează să ajungă la FC Barcelona, într-un interviu sincer, oferit în exclusivitate.

Un moment trist din acest an a fost dispariția lui Jhon Ene. Acesta a murit într-un mod neașteptat. Prietenul său, Ilie Poenaru, ne-a vorbit despre durerea avută după ce a primit vestea.

FCSB a fost mereu un subiect de discuție. Principalul „personaj” este Florinel Coman, cel care a renunțat la frații Becali și a semnat cu un alt agent.

Tot anul acesta FCSB a revenit în Ghencea. Pentru a ajunge să joace iar în „templu”, au fost negocieri îndelungate. CSA Steaua a impus mai multe clauze, iar în acest scandal a fost implicat și premierul Marcel Ciolacu.

Primul meci jucat în Ghencea a fost duelul FCSB – CFR Cluj 1-0. După acest meci, cei de la CSA Steaua s-au plâns de faptul că fanii actualului lider nu au respectat deciziile instanțelor referitoare la marcă, la acest meci. Deși inițial au refuzat, și meciul dintre FCSB și Nordsjaelland s-a jucat în Ghencea, așa cum Playsport a anunțat în exclusivitate.

Deși mulți jucători au avut creșteri impresionante în 2023, din lotul lui FCSB, unul pare în regres. Becali a plătit peste 1.7 milioane de euro pentru David Miculescu, jucător care nu se ridică la nivelul așteptărilor.

În acest an s-au dat mai multe dispute între FCSB și CSA Steaua. A fost reluat procesul pentru palmares, iar Curtea de Apel București a dat o decizie.

Tot anul acesta am aflat că, deși s-a duelat cu FCSB la titlu în ultimii ani, iar tensiunile au fost foarte mari între el și actualul lider, Dan Petrescu rămâne un stelist înfocat.

Dacă tot am ajuns la CFR Cluj, vă amintim că în publicația noastră ați citit că Andrea Mandorlini nu va fi demis de CFR Cluj, deși echipa sa a trecut printr-o perioadă grea.

Rapidul visează să câștige campionatul la finalul acestui sezon, iar Dan Șucu, acționarul principal, face mari eforturi în acest sens, investind multe milioane de euro. Transferurile de jucători sunt foarte importante în încercarea de a obține acest succes, iar scouterul clubului ne-a dezvăluit strategia.

Totuși, echipa a trecut printr-un moment greu. Cu câteva zile înainte de startul actualului sezon, Adrian Mutu a decis să plece și să semneze cu Neftchi Baku. A fost înlocuit de Cristiano Bergodi. Fanii au fost furioși pe „Briliant” și l-au acuzat de trădare.

Un alt moment de tensiune din Giulești a fost după transferul kosovarului Albion Rrahmani. Atunci, un impresar italian i-a atacat șefii clubului, spunând că au avut un comportament incorect.

Dinamo a avut un an ciudat. Primăvara a fost una excelentă, echipa reușind, după doar un sezon, să revină în prima divizie. S-a vorbit despre construcția noului stadion al echipei, iar Playsport v-a oferit toate detaliile.  Tot noi v-am oferit detalii despre un al stadion ce se construiește în România, cel de la Constanța.

Revenind la Dinamo, clubul sportiv, nu secția de fotbal, a dat o lovitură de imagine importantă. Anul acesta, Ionuț Lupescu a fost cooptat în staff-ul administrativ al ”CS”-ului, așa cum noi v-am anunțat în premieră.

Tot noi v-am prezentat și dezvăluirea rapidistului Marius Șumudică, care a recunoscut că a fost aproape să semneze un contract cu trupa din Ștefan cel Mare și ne-a povestit și de ce nu s-a realizat această mutare.

Sezonul curent nu este prea grozav pentru Dinamo, echipa traversând un  moment dificil din punct de vedere financiar, dar și sportiv, câinii aflându-se pe penultimul loc, deși au obținut șase puncte în ultimele două meciuri din acest an. Doar FC Botoșani are un sezon mai slab. Dacă tot am ajuns la moldoveni, este momentul să vă amintim că Valeriu Iftime a prezis încă din iarna trecută că echipa este în picaj. Spunea, pentru Playsport: ”Parcă vrem să retrogradăm”.

Rămânem la Botoșani și vrem să vă amintim de jucătorul care a venit la formația moldavă, după ce a trecut pe la Inter și AS Roma. Tallo a rezistat doar patru meciuri la echipa lui Iftime.

Dacă vorbim de jucători mari, Playsport v-a relatat despre prietenia dintre Seniko Doua și David Datro Fofana, jucător deținut de Chelsea, în prezent împrumutat la Union Berlin.

FC Hermannstadt trece printr-0 perioadă foarte bună, cu Marius Măldărășanu pe bancă, iar noi v-am dezvăluit secretele tehnicianului despre care s-a spus că ar putea să-l înlocuiască la Rapid pe Cristiano Bergodi.

FCU Craiova a schimbat mai mulți antrenori în acest an. Oltenii au fost aproape să îl readucă pe Marius Croitoru, în toamnă. Totul a picat însă, iar Playsport v-a prezentat motivele.

Scandalurile au ținut prima pagină în 2023

Ca în orice an, 2023 a fost un an plin de scandaluri. Iar Playsport a relatat, pentru dumneavoastră, toate disputele din sportul românesc. Unele în exclusivitate.

În primele luni ale anului am avut parte de scandalul de la meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, când arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida din cauza unor scandări rasiste. Meciul s-a reluat o lună mai tâziu. Playsport a vorbit atunci cu tatăl arbitrului, care a explicat de ce fiul său a luat respectiva decizie.

Tot în prima parte a anului, din publicația noastră aflați că Simona Halep îl ignoră pe Ion Țiriac, dar și că Marko Dugandzic consideră că a fost tratat incorect de Dan Petrescu.

Unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul românesc s-a jucat „în Playsport” și am relatat despre conflictul dintre Cătălin Cârjan și oficialii FRF. Legitimat atunci la Arsenal, fotbalistul se plângea de faptul că cei din jurul echipei naționale nu se interesează prea mult de el, deși este un jucător cu un potențial foarte mare

Liviu Ganea și-a amintit, într-o declarație oferită în exclusivitate pentru publicația noastră, despre conflictul cu Ladislau Boloni. Nu a ezitat să spună despre actualul antrenor de la Metz că are un „caracter infect”.

Un alt scandal important al anului 2023 a fost cel dintre Florin Talpan și Daniel Oprița. Juristul a făcut un scandal monstru că CSA Steaua nu a fost campioană în „B”, iar al doilea a acuzat că el și-a îndeplinit obiectivul, doar că echipa nu a promovat deoarece alte persoane nu și-au îndeplinit ”taskurile”.

Dintre transferuri, cel care a provocat cele mai multe discuții a fost cel al lui Dorin Rotariu la FCSB. Dinamoviștii nu au fost prea fericiți că fostul lor „copil” a ajuns la marea rivală, iar fanii au făcut scandal și l-au amenințat.

Tot pentru publicația noastră, fostul patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, a dezvăluit că lui FCSB i-au fost furate două titluri, în ultimii ani.

Alte subiecte

Nu putem încheia „cronica” acestui an fără să ne amintim că România este Campioană Mondială. Nu la fotbal, handbal sau rugby, ci la minifotbal. Jurnaliștii noștri au fost alături de „tricolori” pe tot parcursul acestui turneu.

În prima parte a anului, fotbalul românesc a fost zguduit de o nouă anchetă. Victor Pițurcă și fiul său, Alex Pițurcă, au petrecut o noapte în arest, așa cum ați aflat de pe site-ul nostru.

Tot noi v-am prezentat și o scrisoare trimisă de UEFA către Federația Maghiară, după ce oficialii de la Budapesta au anunțat că vor folosi harta ”Ungariei Mari” la meciuri.

Am fost și plecați în lume în acest an. În mai, am realizat un reportaj de la Torino, despre dispariția uneia dintre cele mai mari echipe de fotbal din istorie. Italia, dublă campioană mondială la acel moment, și-a pierdut aproape tot lotul după un accident aviatic, în 1949. Am fost în locul în care a avut loc accidentul aviatic și v-am prezentat modul în care sunt acum omagiați foștii jucători de la Grande Torino (actuala FC Torino), pe dealul ”Superga”, din marginea orașului.

Anamaria Prodan a trecut peste despărțirea de Laurențiu Reghecampf. Anul acesta s-a iubit, o perioadă, cu Flavius Nedelea, iar impresara a confirmat pentru Playsport că au avut o legătura amoroasă, care s-a sfârșit destul de rapid.

Helmut Duckadam a fost alături de noi în acest an. Ne-a oferit multe informații tari. Poate cea mai interesantă informație a fost cea legată de locul unde sunt mănușile lui, de la meciul în care Steaua a câștigat, la Sevilla, finala Cupei Campionilor Europeni.

Cel mai tare interviu din acest final de an a fost cel realizat de Ioana Cosma cu Răzvan Lucescu. Printre subiectele relatate, Răzvan Lucescu a dezvăluit că vrea să rămână la PAOK.

Din păcate pentru noi, Ladislau Boloni, omul care l-a descoperit pe Ronaldo, nu vrea să mai antreneze în România. Helmut Duckadam a fost cel care a făcut anunțul.

Ce urmează în 2024?

Este greu să prezicem ce urmează pentru noi în 2024. Cu siguranță, ca suporteri și fani ai sportului, avem așteptări mari. Ne dorim ca România să aibă un Campionat European de senzație, ca Superliga să aibă un playoff plin de suspans și să avem echipe românești calificate în grupele din cupele Europene.

De asemenea, avem așteptări de la echipele de handbal, ori de la jucătorii de tenis. Ne dorim ca Simona Halep să primească o reducere a suspendării sau, de ce nu, chiar să-i fie anulată și să o revedem cât mai repede pe terenul de tenis.

Ne așteaptă un an interesant. Redacția Playsport vă mulțumește pentru că ne-ați citit în acest an și vă invită să ne fiți alături și în 2024.

Articolul Voi ne-ați citit, noi v-am informat! Playsport a oferit cele mai tari exclusivități ale anului 2023! Ne-am calificat împreună la EURO 2024, am ales „Balonul de Aur” și am aflat cele mai tari transferuri din fotbalul românesc apare prima dată în Playsport.

 

​ 

​ 

​Preluat de pe site-ul Playsport

Comentarii
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]
Doneaza pentru a sprijini proiectul "Info real"

Daca ai surprins imagini (foto sau video) care crezi ca pot deveni stiri, nu ezita sa le trimiti la [email protected]
Copyright © Toate drepturile rezervate T2K Skyline Group | CoverNews by AF themes.
Generated by Feedzy
0Shares
error: Continut protejat !!